Sanatın Binbir Rengi

Sanatın Binbir Rengi

Tarihler: 18 Nisan 2018 Çarşamba ~ 29 Nisan 2018 Pazar

Yer: Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi

Adres: Halide Edip Adıvar Mahallesi, 34360, Darülaceze Cd. 9/1-1 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 252 63 15

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2018 ~ Nis 29, 2018

Köy Enstitüleri, kuruluşunun 78. yılındaŞişli’de bir dizi etkinlikle kutlanacak. Yine Nisan ayının üçüncü haftasında Şişli’de çocuk oyunlarının yanı sıra yetişkin oyunları ve belgesel gösterimlerine kadar pek çok etkinlik sanatseverler ile buluşacak.

Kapsamlı bir eğitim modeli ve Türkiye aydınlanmasının en tarihi adımlarından biri olarak bugün bile önemini koruyan Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 78. yılı bir dizi etkinlikle Şişli’de kutlanacak. Köy Enstitüleri 78. Yıl Şenliği kapsamında, Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliklerin ilki “Ham Meyveyi Kopardılar Dalından” gösterisi olacak. Şef İsmail Işık yönetimindeki müzikal gösteri 14 Nisan Cumartesi günü saat 19.30’da gerçekleştirilecek. 14 saat 18.00’a açılışı yapılacak olan “Anılarda Köy Enstitüleri” sergisi ise 29 Nisan tarihine kadar halkın ziyaretine açık olacak. 17 Salı günü saat 19.30’da Oğuz Makal’ın hazırladığı “Ülkeyi Kucaklayan Adam: Tonguç” belgesel gösteriminin yapılacak. Gösterinin ardından ise saat 20.30’daşef Mutlu Ödemiş yönetimindeki “Ruhi Su Dostlar Korosu”seyirci ile buluşacak.

Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi, 14-15 Nisan tarihlerinde, 13.00 - 21.00 saatleri arasında“İz Belgesel Film Festivali”ne ev sahipliği yapacak. Doğa ve çevre konulu belgesel gösterimlerinin yapılacağı festivalledoğada meydana gelen tahribata dikkat çekilmesi hedefleniyor.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi 18 Nisan - 10 Mayıs tarihleri arasında “Winter Garden Sergisi”ne de ev sahipliği yapacak. Japonya Başkonsolosluğu ile birlikte organize edilen etkinliğin kapıları, 18 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’de açılacak. Küratörlüğünü sanat eleştirmeni Midori Matsui’nin üstlendiği ve 14 sanatçının 35 eserinin yer aldığı Japon Çağdaş Resim Sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

20 Nisan Cuma günü saat 20.00'de ise Bolling Quartet caz eserlerinden oluşan repertuvarıyla, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde Şişlililer ile buluşacak.

15 Nisan Pazar günü saat 13.00’de, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde sahnelenecek “Kaplumbağa ile Tavşan” tiyatro oyunu çocuklara keyifli bir hafta sonu yaşatacak.

16 Nisan Pazartesi saat 20.00’de, Shakespeare ile John Fletcher’in kaleme aldığı “Cardenio” tiyatro oyunu Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. 2 saat 30 dakikalık oyunda izleyiciler, insanın aşkı için neleri göze alabileceğine tanık olacak.

Haftanın son etkinliği ise 19 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde sahnelenecek “Azizim” tiyatro oyunu olacak. Deneyimli tiyatrocu Kemal Kocatürk’ün, Aziz Nesin’in 100. yaşı için uyarladığı, yönettiği ve oynadığı oyun, eserlerinde toplumsal çarpıklıkları tüm çıplaklığıyla eleştiren usta yazar Aziz Nesin’in gözünden Türkiye’nin türlü hallerini kâh düşündürerek, kâh hüzünlendirerek ama daha çok güldürerek anlatacak.

Tüm etkinlikler halka açık açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT