Sevdadır

Tarihler: 14 Kasım 2020 Cumartesi ~ 14 Kasım 2020 Cumartesi 14 Kasım 2020 19:30

Yer: Altkat Sanat

Ücret: 1. Kategori - Tam: 68.00 TL - Öğrenci: 58.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Caferağa Mah. Moda Cad. No 35/5-6-7 Huzur Palas Pasajı alt katı Kadıköy İstanbul

Telefon: 0536 214 27 33

Web: http://www.altkatsanat.com

E Posta: bilgi@altkatsanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 14, 2020 ~ Kas 14, 2020
Sevdadır oyunu, Altkat Sanat sahnesinde sizlerle buluşuyor.

Acısı derinleşmiş bir şair olan Arkadaş Z. Özger. En çalkantılı dönemler olan 1960’lı yıllarda şiir yazmaya başlamıştır. Düşünsel birikimin özümsendiği ve toplumsal hareketliliğin oluştuğu dönemlerdir. İkinci Yeni’nin olanaklarını kullansa da aynı zamanda eleştirir. Toplumla sürekli bir çatışma halindedir. İçtenlikle anlatır. 

1973 Yılında henüz 25 yaşında yitirdiğimiz Arkadaş Z. Özger’in şiirleri çeşitli dergilerde yayınlanır. Kendine has üslubuyla Türkiye’de şiirin önemli ismi haline gelir. Yaşadığı dönemde şiirleri sadece dergilerde yayınlanır. Ancak ölümünden sonra kitap haline getirilir.  Çok erken yaşta yitirdiğimiz şairin, bugüne aslında ne kadar fazla şey söylediğine tanık oluyoruz. 

Arkadaş’ın şiirleri; yalnızlık, yoğun bir iç hesaplaşma, sevda ve yaşama arzusu içerir. Şiirlerin içine sızdırılmış alay, toplumla, aşklarıyla, kendiyle hesaplaşmasıdır. Bir yandan çocuksuluk hâkim olurken bir yandan da isyanı da yüreğinde alev gibi yaşar. Şairin tek şiir kitabı olan “Sevdadır” ın içine sığdırdığı şiirleri okuyunca, koca bir dünyayı ve onun gerçeğiyle tanışıyor olacaksınız. 

Altkat Sanat olarak tüm bu birikimi ve derinliği sahneye taşıyor olmak heyecan verici. Arkadaş Z. Özger şiirleri Türkiye’de ilk kez bütünlüklü olarak tiyatro sahnesine taşınıyor. Bir şiir dinletisinden öte Şiir-Performans olarak yorumlanan oyun yer yer dramatize ediliyor. Altkat Sanat’ın bu yorumu şiirin içindeki dinamik yapının ete kemiğe bürünmesi olarak da görülebilir. 

Uyarlayan ve Yöneten
: Nevzat SÜS
Dramaturgi: Ali Ekber KUL
Müzik: Vedat Ali SEZER
Işık Tasarımı: Selver ÇAVUŞ
Kostüm Tasarımı: BUONUN
Fotoğraf: Volkan Erkan
Işık Uygulama: Taha Eren ÖZCAN - Betül ALAZ
Oynayanlar: Müge SAUT, Esra KUCUR, Cemre AKKAYA

- Öğrenci bileti alan seyircilerimizin etkinlik girişinde öğrenci belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.- Etkinlik alanına profesyonel kayıt cihazları alınmamaktadır.- Oyun başladıktan sonra seyirci alınmamaktadır. - Etkinlik girişinde bilet kontrolü yapılacaktır, biletinizi telefondan göstermeniz gerekmektedir.- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır. - Katılımcılar/izleyiciler alana girerken muhakkak maske takmalı ve etkinlik süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılmalıdır. Maske takmamakta ısrar edenler etkinlik alanı dışına çıkartılacaktır.- Sosyal mesefa kurallarına uygun şekilde hazırlanan oturma düzeni ile etkinlik gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT