Sıradanlar

Sıradanlar

Tarihler: 17 Nisan 2017 Pazartesi ~ 17 Nisan 2017 Pazartesi 17 Nisan 2017 20:30

Yer: Tatavla Sahnesi

Ücret: - Tam 34.00 TL Öğrenci 24.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Firuzağa Mah. Taktaki Yokuşu, No: 2B Cihangir Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 233 52 30 - 0538 371 87 92

Web: http://www.atolyetatavla.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 17, 2017 ~ Nis 17, 2017
Şerafettin Kaya'nın yazıp yönettiği Sıradanlar tiyatro oyunu, izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Yazan/Yöneten:
Şerafettin Kaya

Oynayanlar
Ekin Bulut, Buket Erdem Çiğdem Sakarya İslam Çamyar, Şerafettin Kaya, Yeliz Kömürcü
1-İşportacı
2-Seyyar satıcı kız
3- Ressam
4-Çaycı
5- Müzisyen

"Bu oyun tutunamayanların hikayesi olmakla birlikte umudun, öğrenmenin ve değişimin sonsuzluğunu bize yeniden hatırlatır.

Sıradanlar adlı oyun karakterlerin hayatlarını ve psikolojilerini lirik bir dille kullanarak anlatır. Dört farklı bireyin, hayatın içinde nasıl mücadele ettiklerine tanık oluruz. Bu karakterler her şeye rağmen umutlarını yitirmeden hayata tutunma mücadelesini sürdürürler.

İşportacı, ressam ve seyyar satıcı kızın hayatlarından etkilenen çaycı büyük bir değişim göstererek öz güven kazanır. Çaycı her yönüyle değişmiştir. Hayat boyu ezik yaşamanın kendisinde yarattığı tahribatı bu üç seyyar satıcılardan çıkartır. Seyyar satıcıların sokağını ele geçirir ve sonunda onları oradan gönderir.

İşportacı; köyden kasabaya oradan da büyük şehre göç eden biridir. Hiçbir yere ait hissetmez kendini mülksüz ve mekan sızdır. Yalnızlığını sırtında bir kambur gibi taşıyarak nasıl yaşadığını anlatır. Sokakta İkinci el giysiler satar.

Ressam; kederini, yalnızlığını, sıkıntısını ve sanatıyla hayat da kalma mücadelesini anlatır. Onun hikayesine tanık oluruz. Var olmanın hayal ve gerçek arasındaki ince sınırı hisseder ve bunun isyanını haykırır. Sokak da resim çizerek hayatını kazanır.

Seyyar satıcı kız; tutunamayan bir kent kadının ruh halini anlatır. Kadının toplum içindeki bireyselleşmesinin zorluğuna vurgu yapar. Sokak da satıcılık yapar.

Çaycı; garip kendini ezik hisseden biridir. Sokak da seyyar çaycılık yapmaktadır. Diğer bu üç karakterlerin söylem ve anlatılarından etkilenerek kendi değişimini yaşar. Özgüvenli biri olur ve sokağı ele geçirir."

- Öğrenci biletlerinin girişte öğrenci kimlik kartı ibrazı mecburidir.- Öğrenci kartı ibraz etmeyen kişilerden fiyat farkı alınacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT