Tarihte Garip Vakalar

Tarihler: 12 Nisan 2011 Salı ~ 12 Nisan 2011 Salı 12 Nisan Salı Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Kozzy Alışveriş Kültür Merkezi Gazanfer Özcan Sahnesi

Ücret: Tam: 25 TL., Öğrenci: 20,00 TL

Nereden Alınır: Mybilet ve Kozzy Gişe.

Adres: Bayar Cad. Şakacı Sok. Kozyatağı Baytur Konutları Yanı Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 658 00 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 12, 2011 ~ Nis 12, 2011

Tarihe yön vermiş olayların ve kişilerin anlatıldığı oyunda, kültürel değerlerimiz ile dünyanın en güzide coğrafyalarından birine nasıl büyük bir zenginlik kattığımız vurgulanıyor.

İki perdeden oluşan ve iki saat süren oyun geçmiş ile günümüz arasında köprü vazifesi görmekle beraber tarih ile ilgili bir çok sorunun da yanıtını veriyor... Kimse koca bulamazken I.Ahmed in kızı Ayşe Sultan altı kocayı nasıl buldu? Peki onunla evlenenler kısa süre içinde neden öldüler.

Ayşe Sultan altıncı kocası da ölünce çevresindekilere ne dedi? Yeşillenmek deyimi nereden geliyor? IV. Murad`ın anasına yeşillenen adama Kudretli Padişah ne yaptı?

Hayran hayran okuduğumuz Cervantes, memleketimizde hangi inşaatta amelelik yapmıştır. Türk kahvesini ilk gördüklerinde "Anaa meğerse Türkler keçi boku yiyorlarmış..." diyen Viyanalılar, daha sonra o içeceğin nasıl müptelası oldular? Fatih Sultan Mehmed, kardeşi olduğunu idea ederek kendisinden para isteyen deliye hangi akıllıca cevabı verdi.

Milli marşımız olmadığı için milli maçta Hamsi Koydum Tavaya türküsünü okuyan futbolcularımıza hakem ne söyledi? Sevinçten ölen Fas Kralı bunu nasıl başarmıştır? Tavuğu deniz ürünü sanan mankenimiz kim? İlk içki içen padişahımız, yaptırdığı cami ile ilgili "Güzel ama dört tarafında birer meyhane eksik..." diyen adama ne dedi?

Kanuni neden birisi ile ilgili Şuna 100 altın verin, 100 de kırbaç atın buyurdu? Vasiyeti üzerine mezar taşına Karı dırıltısından ölen Halil Ağa yazdıran Halil Ağa`nın mezar taşı nerededir?

Cevapları, TARİHTE GARİP VAKALAR`da... II. Mahmut`tan Leonardo da Vinci`ye, Kösem Sultan`dan Nasreddin Hoca`ya, Fatih Sultan Mehmet`ten Fatih Terim`e, koca yüzü görmeyen 6 kocalı Ayşe Sultan`dan Elvan Abeylegese`ye, Diyojen`den Sergen Yalçın`a...

Kafanızda mantık ipiyle birbirine bağlayamayacağınız isimler, bu oyunda bir araya geliyor.

Yazan: Barbaros Uzunöner
Yönetmen: Esin Karakaya
Dramaturg: Çiğdem İnan
Oyuncular: Eylem Şenkal, Barbaros Uzunöner

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT