Tekinsiz

Tekinsiz

Tarihler: 29 Mayıs 2019 Çarşamba ~ 29 Mayıs 2019 Çarşamba 20.00

Yer: Kadıköy Theatron

Ücret: Tam 60.00 TL Öğrenci 40.00 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Söğütlüçeşme Caddesi, No: 64, Bulvar Çarşısı İçi - En Alt Kat Kadıköy İstanbul

Telefon: 0541 739 47 24

Web: https://www.kadikoytheatron.org/

E Posta: kadikoytheatron@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 29, 2019 ~ May 29, 2019

"Tekinsiz" Ayşegül Cengiz Akman’ın, usta Fransız oyuncu ve palyaço Amédée Bricolo ile ortak bir çalışma yürüterek sahnelediği tek kişilik bir oyun. Oyun akıl hastanesinden kaçan bir kadının saklanacak yer ararken kendini bir tiyatro sahnesinde bulmasıyla başlıyor. ‘’Akıl hastası’’ olan bir kadının, tiyatro sahnesindeki -sonsuz imkan veren- varoluş çabası, oyunda yaratıcılığın temel malzemesi olarak ele alınarak seyircisine ezber bozan, dinamik ve alışık olmadığı bir performans vaat ediyor. 

Oyundaki kadın kahramanın delilik hali; coşku, dürüstlük, yaratıcılık, cesaret ve pek çok göz alıcı özelliğiyle adeta bize bir soytarı’yı anımsatır. Kadın tıpkı sözünü esirgemeyen, mizahı güçlü, yetenekli ve bilge soytarı gibi söylenemeyeni komik, farklı ve yaratıcı bir biçimde söyleyebilmekte, bu anlamda hem bozan hem yeniden yapan niteliklerini kendi varoluş mücadelesinin de dinamosu haline getirmektedir. Seyirci, oyun boyunca kimi zaman bu kadın ile aynı mekanda olmanın tekinsizliğini hissedecek, kimi zaman deliliğin sınırında iz sürecek, kimi zaman da bir çocuk gibi eğlenecektir.

Amédée Bricolo ile yapılan provalarda oyundaki kadın karakteri soytarı yönüyle ele alınarak yapılandırılmış, diğer yandan oyunun epizotik ve dinamik yapısının kurulmasında yaratıcı ve deneysel bir ortak çalışma yürütülmüştür. Ayşegül Cengiz Akman’ın bu oyunu kurarken ortaya attığı temel fikir- Akıl hastanesinden kaçan bir firarinin saklanmak için yer ararken kendisini bir tiyatro sahnesinde bulması- Amédée Bricolo’ya da esin kaynağı olmuş ve bu fikri Fransa’daki yeni oyununda kullanmaya karar vermiştir. Böylece Fransa’da ve Türkiye’de aynı fikirden yola çıkan -metinleri farklı- iki kardeş tiyatro oyunu doğmuştur. Türkiye’de ‘‘Tekinsiz’’, Fransa’da ‘’Dingo Bricolo/Çılgın Bricolo’’.

Yazan, Yöneten ve Oynayan: Ayşegül Cengiz Akman
Artistik Süpervizör: Amédée Bricolo
Dramaturgi: Verda Habif
Dekor/Kostüm/Işık ve Ses Tasarımı: Ayşegül Cengiz Akman
Kukla Tasarımı: Asuman Subay
Yönetmen Yardımcıları: Betül İngin, Damla Ahkemoğlu
Işık ve Ses Masasındaki Oyuncular: Betül İngin, Manolya Urkan
Oyun süresi: Tek perde/70 dk

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT