Tiyatro Bir ´BİR´ ile Karşınızda

Tarihler: 18 Aralık 2010 Cumartesi ~ 18 Aralık 2010 Cumartesi 18 Aralık Cumartesi 2010 Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Barış Manço Kültür Merkezi

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Nail Bey Sokak (Caferağa Spor Salonu Yanı) Kadıköy / İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 418 16 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2010 ~ Ara 18, 2010

Mevlana’nın “İkilik teferruattadır. Esas birdir.” sözüyle yola çıkan Tiyatro Bir 2010-11 tiyatro sezonunda “BİR” adlı sözsüz oyunla tiyatro seyircisiyle buluşuyor.

Oyun; yaşam içinde “insan”ın değişme, gelişme ihtimalleri olduğu ve bu ihtimalin en yüksek noktasında da kendi “bir”liğine ulaşma ihtimalini anlatıyor. Özellikle mistik doğu öğretileri ve tasavvuftaki anlamıyla tüm varlıklarla bir olmayı içinde barındıran oyun, seyirciyi kendisiyle ilgili söyleyemediği gerçeklerle yüzleştiriyor.

2005 yılında ön çalışmalarına başlanılan oyun 2010 ilkbaharında Bilgi Üniversitesi’nin Santral Kampüsü’nde yoğun bir çalışma temposuyla sahneye taşındı.

Baştan sona sözsüz olarak oynanan oyun, biçim olarak şu ana kadar hiç denenmemiş özgün bir sahne anlatımına sahip. Bu anlatım, hikayenin karakterlerini oluşturan oyuncu-kuklalar ve bu oyuncu-kuklaları oynatan sahne üstünde görünen oynatıcılardan oluşmaktadır. Oyunun çarpıcılığı, biçimsel anlatımın sözel sınırların ötesine geçerek “aşkın hayata anlam katan pırıltısını sahneye taşıma becerisiyle” ortaya çıkmaktadır.

Oyun Takvimi:
Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi
18 Aralık Cumartesi 20:30

Oyun İsmi: “BİR” Sözsüz Oyun
Yazan – Yöneten: Hakan Tüner
Yönetmen Yardımcısı: Nergis Uslu
Reji Asistanı: Sezin Deniz
Teknik Sorumlu: Serdar Çağdaş
Oynayanlar: Su Güzey, Nergis Uslu, Onur Akgül, Mustafa Çiçek, Elifcan Yıldız, Özlem Deniz Sezgin, Selen Kurtaran, Sinan Arslan, Sezin Deniz, Metehan Kayan

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT