
Tarihler: 13 Şubat 2025 Perşembe ~ 14 Şubat 2025 Cuma 20:00
Yer: İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne
Ücret: Festival Tam ₺225,00 Festival İndirimli ₺150,00
Nereden Alınır: https://biletinial.com/
Adres: Fulya Mahallesi, Büyükdere Caddesi, A Blok No:74A/15 Şişli İstanbul
Yorumlar:
Siyasi elitler anlamın egemenliği için mücadele ederken, sosyal medya uzun süredir gerçekliği şekillendiren bir siyasi alana dönüşmüştür. Aktivist taktikleri, troll fabrikaları ve öfke ve kızgınlık üzerine kurulu bir iş modeli, toplumumuzu radikalleştirmektedir. Cepheler sertleşmekte, gerçek karşılaşmalara olanak sağlayan alanlar giderek küçülmekte ve önemini yitirmektedir.
“Benim Dilim Öfke” adlı bu deneyde, üç performans sanatçısı, yapay zeka tarafından üretilen kişiliklerin yardımıyla TikTok algoritmalarının içine dalar. Yaratılan karakterler hızla radikalleşirken, performans sanatçıları da kendi siyasi duruşlarını sürekli sorgulamak zorunda kalır. Seyirciyle birlikte, siyasi kimlikler ve görüşler üzerinde mücadele eder, birbirlerini reddeder ve neredeyse gerçekliğe duyulan ortak bir öfkeyle birleşirler.
Yazan: Paula Hawkins
Oyunlaştıran: Rachel Wagstaff & Duncan Abel
Çeviren: Ekin Tunçay Turan
Yöneten: Zeki Gürdal Karaoğlu
Kare Kod (QR) Uygulaması
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.