Türkan Işık Yolcusu

Tarihler: 24 Ocak 2011 Pazartesi ~ 24 Ocak 2011 Pazartesi 24 Ocak Pazartesi Saat: 20:30 - Saat: 20:30

Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Ücret: 1. Kategori: 34,00 TL, 2. Kategori: 28,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi gişesi.

Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan - Kadıköy / İstanbul Kozyatağı İstanbul

Telefon: 0216 386 29 49

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 24, 2011 ~ Oca 24, 2011

Dilek Türker - Tiyatro Ayna bir ilke daha imza atarak, Türkan Saylan’ın hayatını sahneye taşıyor…
“TÜRKAN IŞIK YOLCUSU”

Kuruluşundan bu yana oyun seçimlerinde toplumsal ve sanatsal kaygıları bir arada taşıyan, belli bir amaca hizmet eden, Dilek Türker/Tiyatro Ayna, yeni projesi ile bu yıl da sanat yaşamınıza unutulmaz bir eser kazandırıyor. Sezonu Ayşe Kulin’in “Türkan, TEK VE TEK BAŞINA” adlı romanından, İpek Kadılar Altıner tarafından oyunlaştırılan “TÜRKAN IŞIK YOLCUSU” ile açıyor.

Hakan Altıner tarafından sahneye koyulan; oyununun dekor ve kostüm tasarımı büyük başarılara imza atmış sanatçı; Osman Şengezer’in, müzikleri ise dahi müzisyen Fazıl Say’ın imzasını taşıyor.

Baş rollerini “Devlet Sanatçısı” Dilek Türker, “Afife Tiyatro Ödülleri; En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazanmış olan Yeşim Alıç ve Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Gül Akelli’nin üstlendiği oyunda usta sanatçılara, Ankara Sanat Tiyatrosunun ödüllü oyuncusu Ebru Saçar ve Yiğit Çelik eşlik ediyor. Bunun yanı sıra oyunun koreografisi İhsan Bengier, ışık tasarımı ise Yüksel Aymaz imzalı.

Prof. Dr. Türkan Saylan’ın, son dönemini de kapsayan “Türkan Tek ve Tek Başına “ adlı eser Ayşe Kulin tarafından kaleme alınmıştır. Prof. Dr. Türkan Saylan’ın arzusu üzerine Ayşe Kulin tarafından yazılan bu eser, kitaplarına, yazılarına, mektuplarına el konulduğu son döneminde Türkan Saylan’ın en eski ve en yakın arkadaşlarından biri olan Gökşin Sanal’ın, 13 yaşından itibaren yazıştıkları mektuplardan bölümler vermesiyle insani yönlerinin ön planda olduğu bir boyut kazanmıştır.

Tiyatro Ayna- Dilek Türker, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın tıp ve eğitim alanında ülkemize kazandırdıkları ve oluşturduğu değerler için verdiği mücadeleleri sahne diliyle anlatmak, tiyatro seyircisiyle bu aydınlık insanın yaşamını paylaşmak niyetiyle eseri tiyatroya taşımıştır. Ancak, tiyatroya kazandırılan bu eser; özellikle sadece ülkemizde değil, tüm dünya ülkelerinde bir evlat, bir anne, bir eş, bir vatandaş ve bir doktor olarak; ışığa ulaşmak için mücadele veren bir kadının yolculuğunu seyircisine ulaştırmayı hedeflemiştir.

İki saate bir yaşamı sığdırmak, arzu edildiği kadar tarihini anlatmak mümkün olmasa da, bu oyunda; tiyatronun kendine has doğallığında bir insanın gençlik düşleriyle buluşan gerçek yaşamının kesitlerini gözden geçiriyoruz.
Bir ömrü kolayca yaşamak mümkün olmasa da, yaşanmaya değer bir hayat sürdürmüş olmak mümkündür. İyi seyirler dileriz.

Daha sahnelenmeye başlamadan biletleri tükenmeye başlayan oyunun birçok seansına yer bulunamıyor.

TÜRKAN IŞIK YOLCUSU Roman: Ayşe KULİN
Oyun Yazarı: İpek KADILAR ALTINER
Yönetmen: Hakan ALTINER
Dekor&Kostüm: Osman ŞENGEZER
Müzik: Fazıl SAY
Işık Tasarım: Yüksel AYMAZ
Koreografi: İhsan BENGİER
OYUNCULAR:Dilek TÜRKER, Yeşim ALIÇ, Gül AKELLİ, Ebru SAÇAR, Yiğit ÇELİK

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT