Yakaranlar

Tarihler: 30 Nisan 2018 Pazartesi ~ 30 Nisan 2018 Pazartesi 30 Nisan 2018 20:30

Yer: DasDas

Ücret: - Tam 55.00 TL, Öğrenci 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Watergarden, Barbaros Mah., Sümbül Sok. Batı Ataşehir Ataşehir İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2018 ~ Nis 30, 2018
Yakaranlar oyunu DasDas'ta sizin için sahnelenecek.

Yazan
: Aiskhylos
Reji: Arif Pişkin, Didem Balçın, Mert Fırat, Volkan Yosunlu
Çeviren: Aysun Şişik
Müzik : Vedat Yıldırım, Metehan Dada
Müzikal Direktör: Masis Aram Gözbek
Koreografi: Büşra Firidin, Ezgi Künktakan
Proje Asistanı: Onur Tanyeri
Video & Fotoğraf: Mehmet Can Mıcık, İnanç Kalaycı
Müzisyenler: Zeynep Oktar, Tarık Aslan, Boran Mert
Oyuncular
Abdullah Karanfil, Alara Cihan, Ali Özün Aydın, Aslıhan Aydoğan Büyükakgül, Asya Özkök, Ataberk Öge, Bahadır Buyruk, Bensu Alkan, Bilgesu Akın, Buse Demirel, Cansu Boz, Cansu Reyhan, Duygu Taylan, Edip Tepeli, Elif Cansu Akbıyık, Elif Ertem, Emir Bozgan, Engin Kuraloğlu, Evren Bingöl, Ezgi Yazıcı, Fem Şakoğlu, Furkan Yazıcı, Gizem Kök, Hayal Köseoğlu, İdil Önen, İpek Sobutay, Mert Tosun, Mine Nazlım Balık, Nazlı Deniz Mercan, Nihan Şentürk, Nila Fırat, Onur Tanyeri, Ozan Örsel, Ronahi Aksoy, Seryal Baysan, Sıla Korkmaz, Şebnem Ahi, Şeyma Cengiz, Umur Sungurlu, Valida Primova, Yasemin Kır, Yılmaz Gökgöz

Elli cesur kadın, Mısır'dan Akdeniz’e kaçabilmek için yaşadıkları yeri terk ederek bir tekneye binerler. Vatanlarında maruz kalacakları zoraki evlilikten, eşitsizlikten, haksızlıklardan kaçarak, korunma ve yardım umuduyla Argos devletine (bugünkü Yunanistan sınırları içerisinde Mora yarımadasında bir antik yunan şehir devleti) sığınma talebinde bulunurlar. 2500 yıl önce Aisykhylos tarafından yazılmış olan bu oyun, dünyanın en eski oyunlarından biri olmakla birlikte özünde, elli genç kadının ya şadıkları baskıya karşı durarak hep bir ağızdan o çağlardan günümüze bir seslenişi. Oyun, içinde barındırdığı ritüelistik tavır ve teatral arkeolojik yapısıyla insanlığın en derin ve en gizemli fikirleri ile ba ğlantı kuruyor. Biz kimiz? Nereye ait olduk? Her şey ters giderse bize ne olacak? Argos’un vatandaşları bu kadınları korumak için oy kullanacak mı? Yoksa savaş tehdidi altında geri adım mı atacaklar? Mültecilerin yaşadıkları, erkeklerin şiddeti ve kadın hakları konularının birbirleriyle olan kaçınılmaz bağları oyunda ortaya seriliyor. Tüm bu sorunların karşısında oyun insanlığımız için ödemek zorunda olduğumuz bedeli, hem Avrupa hem de Türk toplumunun karşı karşıya kaldığı politik ve ahlaki soruları harmanlıyor. Oyun ilk defa Türk çe'ye çevrildi. Daha da şaşırtıcı olan, bu hikâyelerin yaşadığımız coğrafyanın kalbinden fışkırması. Oyunun temelinde yer alan Zeus ve IO miti Yunanistan'dan Mısır'a uzanan bir hikâyeyi konu alıyor. Ve bu oyunun yaşadığımız kentle olan tarihi ve ironik bağlantısının yanı sıra bu kentte ya şayan bizlerin bu projenin sesi olacak olması daha da önemli bir hal alıyor.

* İş Bankası Maximum özellikli kredi kartlarına %10 indirim uygulanmaktadır.

- 13 yaş ve üzeri için uygundur.- Gösteri başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- İş Bankası Maximum özellikli kredi kartlarına %10 indirim uygulanmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT