Al Di Meola Plays - Beatles & More

Tarihler: 08 Mayıs 2014 Perşembe ~ 08 Mayıs 2014 Perşembe 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 123.50 TL 2. Kategori - 103.50 TL 3. Kategori - 83.50 TL 4. Kategori - 63.50 TL 5. Kategori - 53.50 TL 6. Kategori - 43.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2014 ~ May 8, 2014

Müzikal hayatında 40. yılına yaklaşan efsanevi gitarist Al Di Meola, bu seferde gençliğinde en çok onu etkileyen grup olan Beatles parçalarıyla 8 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda...

Gitar: Al Di Meola, Peo Alfonsi
Akordeon: Fausto Beccalossi 
Davul, perküsyon: Peter Kaszas

Al Di Meola, Berkley Müzik Okulu'nu bitirdikten sonra 1974 yılında 19 yaşındayken Chick Corea'nın muhteşem füzyon grubu Return to Forever'a katıldı. Di Meola, 1976 yılında meydana gelen önemli üye değişikliğine kadar grupla birlikte çaldı.

Farklı stilleri keşfe çıkan Al Di Meola, en çok Latin etkili caz füzyon çalışmalarıyla tanındı. Meola, Guitar Player Dergisi'nin okuyucuları arasında yapılan oylamada dört defa "En İyi Caz Gitaristi" seçildi. 

Gitar tarihçisi Robert Lynch, Meola için; "Elektrogitar tarihinde, enstrümanı geliştirmek için Bay Di Meola'dan daha teknik çalışan biri daha olmamıştır. Çeşitli stiller ve ölçülere genel hâkimiyeti, akıllara durgunluk verir. Bu kadar yıldır onun çalışmalarını inceleyebildiğim için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum" diyor. 

Kariyerinin başında, ilk solo albümü Land of the Midnight Sun'da olduğu gibi Di Meola; teknik ustalığı, aşırı hızlı ve karmaşık gitar soloları ve besteleriyle dikkat çekti; ancak daha ilk albümünde Akdeniz kültürlerini ve flamenko gibi akustik jantları keşfetmeye başladı. Elegant Gypsy albümünden Mediterrane an Sundance ile Lady of Rome, Sister of Brazil; bu keşfin en iyi örneklerindendir. 

Di Meola, Casino ve Splendido Otel gibi albümlerinde caz-füzyon içerisinde Latin müziğini keşfetmeye devam etti. Sanatçı, Mc Laughlin ve Lucia'yla birlikte yaptığı çok satan akustik albümü Friday Night in San Francisco'da akustik tonlarda daha hafif bir yorum sergiledi ve 1980 yılında arkadaşı Latin rock gitaristi Carlos Santana ile birlikte turneye çıktı.

Scenario'da (Miami Vice tema şarkısı ile meşhur olan) Jan Hammer işbirliğiyle cazın elektronik yüzünü keşfeden sanatçı, bu değişikle birlikte akustik albümü Cielo e Terra'da yeni ufuklar açtı ve ayrıca Soaring Through a Dream gibi albümlerine gitar sentezleyicilerini müziğine katmaya başladı. 

Al Di Meola, geçtiğimiz eylül ayında kendisini gitara yönlendiren grup olarak nitelediği Beatles'a ahtı vefasını göstererek All Your Life adlı bir albüm yayınladı. Sanatçı, bu özel akşamda Beatles parçalarıyla CRR sahnesine konuk oluyor.

- Konser başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.
- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Unhandled Exception.
SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 syntax error, unexpected $end, expecting FTS_TERM or FTS_NUMB or '*'
You can find the error back in the log.