Alexei Volodin - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 17 Ekim 2014 Cuma ~ 17 Ekim 2014 Cuma 17 Ekim 2014 20:00 - 17 Ekim 2014 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - The Seed

Ücret: 150.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 17, 2014 ~ Eki 17, 2014

Rus piyano ekolünün günümüzdeki en önemli isimlerinden Alexei Volodin, 17 Ekim'de the Seed'te sizlerle buluşuyor!

Dünyanın en prestijli salonlarındaki resitalleri ve en büyük orkestralarıyla verdiği konserleri ile ortalığı kasıp kavuran müthiş bir piyanist!

1977 Leningrad doğumlu Alexei Volodin, Rus ekolünün en önemli merkezi olan Moskova Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra çalışmalarına İtalya'daki International Piano Academy Lake Como'da devam etti. Başlıcaları arasında Albeniz Vakfı tarafından düzenlenen Paloma O'Shea Uluslararası Piyano Yarışması (İspanya, 1998), Avusturalya Uluslararası Piyano Yarışması (Sidney, 2000) ve Ennio Porrino Uluslararası Piyano Yarışması (İtalya, 2001) yarışmalarından aldığı derecelerin de bulunduğu birçok ödülün sahibi olan Volodin'in 2003 yılındaki International Géza Anda Competition (Zürih) zaferi sonrası uluslararası arenadaki müzik kariyeri ciddi bir önem kazandı.

Volodin, başlıcaları arasında Concertgebouw (Amsterdam), Tonhalle (Zürih), Wigmore Hall (Londra), Lincoln Center (New York), Salle Pleyel (Paris), Palau de la Música (Barselona), Konzerthaus (Berlin), Alte Oper (Frankfurt), Herkulessaal (Münih), Konzerthaus (Viyana), La Scala (Milano), Sydney Opera House (Avusturalya) ve Suntory Hall (Tokyo) gibi dünyanın en prestijli salonlarında sıkça sahneye çıkıyor. New York Filarmoni, London Senfoni, Scala Filarmoni Orkestrası, NHK (Japon), Rus Ulusal Orkestrası, Tokya Senfoni Orkestrası, Fransa Ulusal Orkestrası gibi dev orkestralarla ve Valery Gergiev, Carlo Rizzi, Mikhail Pletnev, David Zinman ve Lorin Maazel gibi dünyaca ünlü şeflerle aynı sanheyi paylaşıyor.

Dünyanın en prestijli uluslararası festivallerine davet edilen Volodin'in katıldığı festivaller arasında Rocque d’Anthéron, Radio France Festival, Verbier ve Lucerne (İsviçre), Ruhr Festival, Baden-Baden ve Bad Kissingen (Almanya), the Stars of the White Nights (St. Petersburg) ve Moscow Easter Festival'i ilk akla gelenler arasında... Japonya'dan Norveç'e, Mısır'dan Hollanda'ya ve İsviçre'den NewYork'a uzanan dünya çapında resital ve konserler veren Alexei Volodin aynı zamanda Steinway & Sons sanatçısı...

Volodin'in düzenlemesi Pletnev'e ait olan Tchaikovsky'nin Uyuyan Güzel'ini ve Stravinsky'nin Petrushka'sını kaydettiği ilk albümü 2002'de Sidney'de, 2003'te Rus Senfoni Orkestrası ile Tchaikovsky'nin 1 numaralı piyano konçertosunu seslendirdiği konserin canlı kaydı DVD olarak Moskova'da, Beethoven, Rachmaninov ve Prokofiev seslendirdiği albümü 2004'te Almanya'da yayınlandı. 2007 yılında ise Zürih'te yayınlanan albümünde sadece Beethoven seslendirdi. 2010'da yayınlanan albümünde Chopin ve 2011'de yayınlanan "Miroirs" adlı albümünde Schumann, Ravel ve Scriabin'in piyano çalışmalarını kaydetti. Albümleri, Live Classics, ABC Classics ve Challenge Records tarafından yayınlanan Alexei Volodin 2010 yılından itibaren "Challenge Classics" sanatçısı oldu. Sanatçının “Sergei Rachmaninov Piano Works” adını taşıyan son albümü ise Şubat 2013’te yayınlandı.

Program:

Scarlatti 3 Sonat
Prokofiev "10 pieces op.12"den 3 parça / March, Prelude, Scherzo
Prokofiev Piyano sonatı No. 3 Op. 28
Medtner Sonata-Reminiscenza Op.38 No. 1
***
Chopin 3üncü Balad Op. 47
Schumann Karnaval Op. 9

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. Konukların resital başlama saatinden en az 30 dakika önce salonda bulunmaları önerilir.
- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler alınmaz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT