Beatrice Rana - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 15 Şubat 2014 Cumartesi ~ 15 Şubat 2014 Cumartesi 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 120.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 15, 2014 ~ Şub 15, 2014

Ödüle doymayan İtalyan piyanist Beatrice Rana, İstanbul Resitalleri kapsamında 15 Şubat akşamı Sabancı Müzesi'nde...

Son günlerin en taze klasik müzik haberlerinde adından sıklıkla söz edilen İtalyan piyanist Beatrice Rana, Haziran 2013'te dünyanın en popüler, en prestijli yarışmalarından Van Cliburn (ABD) Uluslararası Piyano Yarışması'nda "aslında birincilik onun olmalıydı" sesleri arasında hem ikincilik ödülü "Gümüş Madalya"yı hem de "İzleyici Özel Ödülü"nü kazandı. "Van Cliburn" ödülleri sonrası bir basamak daha yüksek seviyede seyretmeye başlayan uluslararası müzik kariyerinde Beatrice Rana'nın, klasik müzik eleştirmenlerinden dinleyicilerine; konser salonlarından orkestra şeflerine uzanan farklı çevrelerden topladığı büyük beğeni artarak devam ediyor.

Tchaikovsky'nin 1 numaralı piyano konçertosunda yaşının çok ötesinde, büyük bir ustalık sergilediği piyanizmi ile Rana, 2011'de Montreal Uluslararası Piyano Yarışması'nın sadece "Birincilik" ödülünü değil aynı zamanda yarışmanın diğer tüm özel ödüllerini de kazanmıştı. Avrupa ve Amerika ağırlıklı olmak üzere uluslararası resital ve konserleri ile birçok festivale konuk olan, önemli orkestralarla aynı sahneyi paylaşan sanatçı, performansları ile baş döndürüyor.

Piyanizminin alkışlandığı salon ve festivaller denilince Zurich'te "Tonhalle", Londra'da "Wigmore Hall", Milano'da "Società dei Concerti", Paris'te "Auditorium du Louvre" gibi prestijli adresler; "La Roque d’Anthéron", "Ruhr Klavier Festival", "Radio-France Festival" gibi uluslararası festivaller ilk akla gelenler arasında. “Muzio Clementi”, “San Marino Uluslararası Piyano Yarışması” ve "Bang&Olufsen PianoRAMA” yarışmaları da sanatçının kazandığı ulusal ve uluslararası birinciliklerden bazıları. Sanatçı, 2010'da ise 60 müzisyen arasından "Arturo Benedetti Michelangeli" ödülüne layık görülmüştü. Müzisyen bir ailede doğan ve ilk piyano derslerini 4 yaşında almaya başlayan Beatrice, Bach seslendirdiği ilk orkestra konserini verdiğinde 9 yaşındaydı. 12 yaşında iken tanrı vergisi müzikal yeteneği ve zekası oldukça prestijli bir burs ile İtalya Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirdi.

16 yaşında İtalya'daki Nino Rota Konservatuarı'ndan onur derecesi ile mezun olan Rana, konservatuardaki eğitimini Benedetto Lupo referansı ile tamamladıktan sonra müzik çalışmalarına Marco della Sciucca ile devam etti. Beatrice Rana'nın 2012 yılında yayınlanan, Chopin Preludleri ve Scriabine’nin 2 numaralı piyano sonatını seslendirdiği ilk albümü uluslararası beğeni toplamaya devam ediyor.

İstanbul Resitalleri 2013-2014 Sezonu diğer konserleri için lütfen burayı tıklayınız.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.
Alkış arasında kapılar açılmaz.
Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.
Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır.
Konukların resital başlama saatinden en az 30 dk. önce salonda bulunmaları önerilir.

- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.

- 12 yaşından küçükler alınmaz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT