Berlin Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya

Tarihler: 06 Aralık 2013 Cuma ~ 07 Aralık 2013 Cumartesi 06, 07 Aralık Saat:21:00

Yer: Tim Show Center

Ücret: 1. Kategori - 120.00 TL 2. Kategori - 100.00 TL 3. Kategori - 80.00 TL 4. Kategori - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Büyükdere Cad. Derbent Mevkii (Darüşşafaka Kampüsü Yanı) Maslak Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86

Faks: 0212 286 66 79

Web: http://http://www.timshowcenter.com

E Posta: info@timshowcenter.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 6, 2013 ~ Ara 7, 2013

Berlin Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya, klasik müziğe farklı bir boyut katarak yeni bir müzikal bakış açısıyla, 6-7 Aralık’ta TİM Show Center’da…

Berlin Senfoni Oda Orkestrası, Berlin Senfoni Orkestrası ve Deutschen Opera’nın müzisyenlerinden oluşmaktadır. Orkestra ilk konserini Ocak 1991'de verdi ve Berlin'in sanat hayatında kısa bir süre içinde tanındı. Jürgen Bruns’un sanat yönetmenliğini üstlendiği orkestra, üst düzey klasik repertuarının yanında büyük senfonik ve küçük oda müziği repertuarı da icra ediyor. Klasik ve Romantik dönemlere dayalı repertuarın yanı sıra Detlef Glanert, Viktor Bruns, Anatol Vieru, Carlo Domeniconi gibi çağdaş müziğin temsilcilerinin eserleri de orkestranın repertuarında bulunuyor ve böylelikle Berlin Senfoni Oda Orkestrası birbirinden farklı klasik ve modern eserler ile 20. yüzyılın dışlanmış müziği üzerine kurulan repertuarlarının büyüleyiciliği ve çok çeşitliliği ile Berlin müzik sahnesinde boy göstermektedir. 

Berlin Senfoni Oda Orkestrası düzenli olarak Berlin Filarmoni‘de ve Almanya'nın birçok kentinde konserler veriyor. Orkestra, Jürgen Bruns’un şefliği ve sanat yönetmenliğinde Ravello Müzik Festivali (İtalya, 2000), Dresden Müzik Festivali, Kurt Weill Festivali (Dessau, 2001) ve Festival International de Musique de Sion-Valais (İsviçre) gibi festivallere katıldı. 2004 yılında Berlin’de “Sürgün Polonya” müzik festivalinde Chopin’den Tansman’a uzanan bir repertuarı sahneledi. Orkestranın konseri radyolarda canlı olarak yayınlandı. 2007’de Usedom Müzik Festivali açılış konserini verdiler. 2011 yılında ise, kuruluşlarının 20. yılında canlı yayınla dinleyiciyle buluştular.

Berlin Senfoni Oda Orkestrası, Franz Schrekers’in “Infantin’in doğum günü” ve Ernst Tochs’un “Dans Süiti” adlı yapıtlarından oluşan CD çalışmasını 1998 yılında çıkardı ve büyük beğeni topladı. Topluluk 2002 yılında Berthold Goldschmidt ve Roberto Gerhard’ın eserlerini ve Kurt Weill’in 2.Senfonisi’nin yer aldığı 20.yy’ın ilk yarısı temalı CD’sini çıkarttı. Bu CD Norveç’te Gümüş Plak’la ödüllendirildi. 2006 sonbaharında orkestranın Gerhard Frommel’in eserlerinden oluşan CD’si Alman Gramofon şirketi tarafından yayınlandı. Bunu 2007 yılı başında Capriccio CD’si izledi. “İki Masal Müziği” adı altında yayınlanan çalışmada Andreas Pflüger ile Corinna Harfourch anlatıcı olarak yer aldı. 2008 yılında Alman Gramofon şirketinden yayınlanan Kurt Hessenbergs’in icrasındaki çalışmada, ‘Der Sturm” (Fırtına) adlı eser ve Frank Lunte’nin solistliğinde Lars-Erik Larsson’un saksafon konseri yerini aldı. 

Berlin Senfoni Oda Orkestrası 2001 yılında Ernst Von Siemens Müzik Vakfı’nın,  2002 yılında da Jurger Bruns sanat yönetmenliğinde Brandenbung Eyaleti’nin Rheinsberg Müzik Akademi Ödülü’ne layık görüldü.

Erdal Akkaya
Geçmişten geleceğe uzanan köprü…

“Kendisine has bir icra tarzı olan Erdal Akkaya’nın enstrümanındaki tuşeleri belirgin bir şekilde fark edilir. Geleneksel müzik mirasını geleceğe taşıma konusunda çalışmalar yapan ve geleneksel bir çalım tarzı olan şelpeyi günümüz çağdaş müziğiyle buluşturan denemeler yapar. Geçmişten geleceğe uzanan müzik yolculuğunda içeriği zengin yapıtlar ortaya koymaktır tüm gayesi… Onun bağlamasını dinlerken birden fazla enstrümanın aynı anda çaldığı hissine kapılırsınız…”

Erdal Akkaya, 1997 yılından bugüne dek dört albüm yayınlar. Elle icra tekniği şelpe üzerine çalışmalarını 1980’li yılardan bugüne değin sürdüren Akkaya, Prof. Jirair Arslanyan ve Elena Kember gibi hocalarla çalışır. İlk solo resitalini 1997 yılında Almanya’nın Duisburg kentinde verir. 2009’da tarihi Aya İrini kilisesinde ud virtüözü ve bestecisi Ara Dinkjian ile bir konser verir. Bağlamanın sesi Aya İrini’nin tarihinde ilk kez yankılanır. Zülfü Livaneli ile Avrupa’dan Amerika’ya  birçok ülkede konserlere katılan Akkaya, Livaneli konserleri kapsamında Mikis Theodorakis, Maria Farantouri ve Al Di Meola gibi sanatçılarla aynı sahneyi paylaşır. 2002 yılında TRT için “Bir Tutam Temre Otu” adlı belgeselin müziklerini yapar. Aralık 2010’da Stuttgart Genç Senfoni Orkestrası ile “Fırat’tan Ren’e Ezgiler” adlı bir konser verir. İspanyol flamenko gitar virtüözü Jeronimo Maya ile Mayıs 2011’de İstanbul’da ve Ankara’da sahne alır. Akkaya ve Maya “Endülüs’ten Anadolu’ya Sesler ve İzler” Konseri ile bestelerinin yanı sıra iki farklı coğrafyanın seslerini bağlama ve flamenko gitarın müthiş uyumuyla sunarlar.

27 Mayıs 2011'de Alman piyanist Henning Schmiedt ile dünyaca ünlü birçok sanatçının konser verdiği Hamburg Fabrik’te bağlama ve piyano düetinde bir konser verir. Akkaya, 16 Eylül 2011'de Duisburg’da Duisburg Filarmoni Orkestrası ile Doğu'dan Batı'ya Müzik adlı konserde solist olarak sahne alır. 1 Ekim 2011'de gitarist Jeronimo Maya ile bu kez İstanbul’da Aya İrini’de konser verir. Ayrıca istanbul’da Duisburg Filarmoni Orkestrası ile Mart 2012'de de 24. Enka Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde İbrahim Betil Oditoryumu’nda, Maltepe Üniversitesi Dr. Galip Reşit Salonu’nda, tarihi Çırağan Sarayında ve Aya İrini Müzesi’nde konserler verir.

Jürgen Bruns
Jürgen Bruns çocuk yaşlarda çeşitli enstrümanlar öğrendi ve daha dokuz yaşında solist olarak orkestra eşliğinde ilk konserini verdi. Berlin'de Hanns Eisler Müzik Yüksek Okulu’nda keman bölümünde okuyan Jürgen Bruns 1988’de daha öğrencilik yıllarında Konzerthaus Orkestrası Berlin üyesi oldu. Berlin'de, Profesör Rolf Reuter ile şeflik çalışmaları yaptı. Aynı zamanda, Maine Gilbert Varga ile Floransa’da, Charles Bruck ile Paris'te ve 1991-1992 yıllarında Pierre Monteux Okulu (ABD)’nda çalıştı. 

Jürgen Bruns konuk şef olarak geniş bir repertuar ile Avrupa çapında çalışmalar gerçekleştirdi. Bununla beraber son yıllarda 70’ten fazla gösteri yapmış, klasik ve romantik eserlerde gösterdiği performansla övgüler almıştır. Klasik modern ve 20. yüzyılın dışlanmış müziği onun sayesinde yeniden keşfedilmiştir. Siemens Ödülü’ne birkaç kez layık görülen sanatçı, Brandenburg Eyaleti Rheinberg Müzik Akademisi Müzik Ödülü’ne de layık görülmüştür. Janacek eserlerinde gösterdiği başarı Derk IMFC tarafından onurlandırıldı. 1991 yılında Berlin Senfoni Oda Orkestrası’nda şef olarak çalışmaya başlayan Bruns, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İtalya, Slovakya, Hırvatistan, Romanya, Polonya, Fransa, Avusturya, Norveç ve Almanya’da korolar, orkestralar ve tiyatro orkestraları yönetti. 

Berlin Senfoni Oda Orkestrası onunla birlikte Almanya'nın en ünlü oda orkestralarından biri haline gelmiştir. 

Jürgen Bruns, Sion Uluslararası Müzik Festivali, Dessau Kurt Weill Festivali, Use

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT