Budapeşte Festival Orkestrası

Tarihler: 16 Mart 2015 Pazartesi ~ 16 Mart 2015 Pazartesi 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 133.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2015 ~ Mar 16, 2015

Gabor Takacs Nagy şefliğindeki Budapeşte Festival Orkestrası, 16 Mart'ta CRR Konser Salonu'nda sizlerle buluşuyor.

Şef: Gabor Takacs Nagy

Program
G. Rossini - "La Cenerentola" - Külkedisi Uvertürü 
W.A. Mozart - 39. Senfoni, Mi bemol majör, KV 543
Z. Kodaly - Harry Janos Süiti
Z. Kodaly - Galanta Dansları

Budapeşte Festival Orkestrası (BFO), Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun "Yerleşik Orkestrası" sıfatıyla 2015 sezonunun ilk konserini vermek üzere yeniden İstanbul'da...

Dünyanın en iyi on senfonik topluluğu arasında değerlendirilen BFO, konuk şefleri maestro Gabor Takacs Nagy ile şölensel bir program sunmak üzere yeniden İstanbul'da. Konserde icra edilecek Orta Avrupa dansları, roman havaları, Mozart'ın büyülü ezgileri, gerçek dışı hikayeler, birbirinden güzel sololar, Rossini'nin baş döndürücü kıvraklığı dinleyicilere masalsı bir program vadediyor.

Liszt ve Bartok ile birlikte Macaristan'ın en önemli bestecisi kabul edilen Zoltan Kodaly, uzun hayatı boyunca birbirinden güzel eserlere imza atmış, efsanevi bir müzisyen... BFO'nun konserinde özel bir yer ayırdığı Kodaly'ın en meşhur eserleri arasında sayılabilecek "Harry Janos Süiti" ve "Galanta Dansları", onun en hareketli ve eğlenceli yapıtlarındandır. Komedi tarzında bir Macar halk operası olan "Harry Janos", Napolyon Savaşları'na katılmış gerçek bir karakterden yola çıkarak yaratılmıştır. Kıdemli bir asker olan  Harry Janos, bu savaşlarda başından geçenleri komik, saf, trajik bir tonda ve abartılı bir üslupla anlatmakta çok ustadır. 

"Galanta Dansları", günümüzde Slovakya sınırları içinde bulunan ve Kodaly'ın hayatının bir bölümünü geçirdiği Galanta kentinin halk müziğinden beslenmiştir. Galanta Romanlarının müzik kültüründen oldukça etkilenen  Kodaly'ın birbirinden güzel bölümlerden oluşan bu popüler eseri bestecinin aynı zamanda dünyada en çok çalınan yapıtları arasındadır.

Rossini'nin iki perdelik "La Cenerentola (Külkedisi)" operası bestecinin en sevilen ve dünyada en çok seslendirilen operalarındandır. Operanın uvertürü bütün hınzırlığı, oyuncu atmosferi, anlık dramatik iniş-çıkışları, mücevher gibi parıldayan sololarıyla dinleyiciyi on dakika boyunca adeta esir alır. Mozart'ın "Mi Bemol Majör 39. Senfoni'si bestecinin  efsanevi 40. ve 41. Jüpiter Senfonileri'yle aynı gruptandır. Bestecinin bu senfonisinin icrasını, sağlığında canlı dinleyip dinlemediği bilinememektedir. Patetik, şefkatli, dramatik, sevecen hisleri aynı bünyede kucaklayan ve yüce bir dinamizimle alev alev yanan "Mi Bemol majör 39. Senfoni" bir başyapıt olmanın keyfini her icrada sürmektedir.

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Konser başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT