Buika - Pink Martini

Tarihler: 15 Temmuz 2014 Salı ~ 15 Temmuz 2014 Salı 21:30

Yer: Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi

Ücret: Yakında Satışda

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Taşkışla Cad. Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 86 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 15, 2014 ~ Tem 15, 2014

Muhteşem bir konser; Buika ve Pink Martini 15 Temmuz'da Açıkhava’da! Aşkın tutkulu sesi Buika yepyeni albümü “La Noche Mas Larga"nın, Pink Martini yepyeni albümleri “Dream A Little Dream” yayınlandıktan hemen sonra çıktıkları “Get Happy"nin Avrupa Turneleri kapsamında Pasion Turca organizasyonu ile Türkiye’de ilk defa aynı gecede 15 Temmuz'da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda!

Buika
İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika; en iyi şarkılarını bir araya getirdiği “En Mi Piel” albümünden sonra çıkardığı albümü 'La Noche Mas Larga' albümünün Dünya Turnesi kapsamında Pasion Turca organizasyonu ile 15 Temmuz'da İstanbul'da.

Flamenko ile cazı bir araya getirerek, flamenkoyu farklı boyutlara taşıyan ve dünya müziğine yepyeni bir tarz kazandıran Buika, "copla" söylediği şarkılarını adeta yaşıyor, kelimelerle oynuyor ve duyguları içerek kulaklara fısıldıyor. İkinci albümü “Mi Nina Lola” albümü ile İspanyol Müzik Ödülleri’nde “En İyi Prodüksiyon” ve “En İyi İspanyolca Albüm” dallarında, “El Ultimo Trago” albümü ile de “En İyi Tropikal Albüm Grammy”'sini kucaklayan Buika, yepyeni albümü La Noche Mas Larga'da kendi şarkıları ve de Siboney, Ne Me Quite Pas ve Throw It Away gibi klasikleşmiş şarkıları seslendiriyor.

56. Grammy ödüllerinde 'La Noche Mas Larga' albümü ile 'En İyi Latin Caz Albümü'ne aday olan, aşkın tutkulu sesi Buika, 15 Temmuz'da İstanbullu hayranlarına unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak. Belki gecede bir sürpriz yaşarız, Buika Pink Martini ile de bir düet yapar, belli mi olur ? Buika hayranlarına duyurulur, sanatçı konserin ilk yarısında sahne alacaktır.

Pink Martini
"Sympathique", "Hang on Little Tomato", "Hey Eugene!", "Splendor in the Grass", "Joy to the World", "1969" ve "A Retrospective" albümleri ile Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine sahip, her albümleri ile altın ve platin plak kazanan Pink Martini, yepyeni albümleri “Get Happy“'nin Avrupa turnesinin kapsamında Pasion Turca organizasyonu ile 15 Temmuz'da İstanbul'da.

18 aylık uzun ve maceralı ‘Get Happy’ kayıtlarının yolculuğuna Phyllis Diller’ın vefat etmeden önce yapmış olduğu son kayıt 'Smile' şarkısı ile başlayan grup, Avustralyalı başarılı kabare divasi Meow Meow, alımlı ve alışılmadık Fransız Philippe Katerine, yakışıklı ve ışıl ışıl radyo süperstarı Ari Shapiro, sıcakkanlı harika kardeşler The Von Trapps ve muhteşem bir performansla Rufus Wainwright'ın albümlerine konuk olması ile hayranlarına muhteşem bir müzik şöleni sunuyor.

'Quizas Quizas Quizas', 'Sway', 'Smile' gibi unutulmaz eserleri yepyeni albümlerinde yorumlayan grup, Türk sevenlerine de büyük bir sürpriz yaparak 'Üsküdar' şarkısını 'Get Happy'ye ekledi. Get Happy için hala stüdyodayken, Thomas Lauderdale eş zamanlı olarak The Sound of Music- Neşeli Günler filmiyle meşhur olan Captain ve Maria Von Trapp’ın gerçek torunları Sofia, Melanie, Amanda ve August von Trapp’ın da konuk olduğu, grubun 8. stüdyo albümü, "Dream a Little Dream" için çalışmaya başladı. Von Trapp kardeşler de 12 yıldır beraber şarkı söylüyorlar ve konserlerle tüm dünyayı turluyorlar. Thomas Lauderdale’in sihirli yörüngesine çekilen kardeşler artık Portland, Oregon’da birlikte yaşıyorlar ve son iki yıldır sık sık Pink Marti’nin konserlerinde de konuk sanatçı oluyorlar. Albüm İsveç’ten Ruanda’ya, Çin’den Bavyera’ya kadar zik zaklar çizerek dünyayı dolaşıyor ve The Chieftains, Wayne Newton, "Jungle" Jack Hanna ve (Orijinal The Sound of Music- Neşeli Günler filminde Liesl karakterini oynayan) Charmian Carr gibi isimleri konuk ediyor. Albüm tüm dünyada 4 Mart 2014‘te yayınladı.

Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli şarkıları tozlu raflardan bulup çıkaran topluluk, Storm Large'ın kulak pası silen sıcak vokali ve yepyeni şarkıları ile yine unutamayacağınız bir konser için 15 Temmuz'da İstanbul'da. Pink Martini hayranlarına duyurulur, konserin 2. yarısında sahne alacak.

Buika Hakkında

María Concepcion Balboa Buika (Concha Buika) 11 Mayıs 1972 yılında Mallorca adasında Ekvator Ginesi’nden gelen ailesinin halen yaşamaya devam ettiği Palma şehrinde dünyaya geldi ve şimdilerde Florida Eyaleti’nde Miami’de yaşıyor. Buika bir şair, şarkıcı, şarkı yazarı ve prodüktör olarak tüm rollerini bir kenara koyarak en değerli rolünü “annelik“ olarak tarif ediyor. İçinden geldiği gibi şarkı yazıyor ve İspanyol, Katalan, Portekiz’li ya da İngiliz. Farklı farklı kültürlerden müzisyenlerle de çalışarak renkli müziklerini Anoushka Shankar, Chick Korea, Nino Josele, Mariza, Bebo & Chucho Valdes, Luz Casal, Ivan “Melon” Lewis, Jose Luis Perales, Seal, Armando Manzanero, Nelly Furtado, Javier Limon gibi çok özel sanatçılarla ortaya döküyor. Aslında Buika’ya caz efsanelerinin şarkılarını dinlemeyi aşılayan annesi olmuş, ancak bir yandan da evinin penceresinden geleneksel "copla" şarkılarını dinlemeye devam etmiş. Sokaklarda flamenko çığlıklarıyla büyüyen Buika ona kimliğini veren tenine işleyen müziklerle kendini buluyor. Mallorca’da barlarda ve kulüplerde şarkılar söyleyen Buika, bu sırada house müzik tarzında bazı dans şarkılarına da vokalleriyle eşlik etmiş. Tiyatro grubu La Fura del Baus ile ünlü “Ombra“ uyarlamasında da birlikte çalıştı... 2000 yılında Las Vegas’a gelen Buika, Tina Turner taklidi yaptığı ve ayrıca The Supremes grubunun da canlandırıldığı şovlarından sonra cazın ünlü isimlerinden Rachelle Ferrell’den, the Blue Note Club’ta şarkı söylemesi için teklif aldı. Madrid’e dönen ve ilk albümü ile yeteneklerini ve becerilerini sergileyen sanatçı 4 farklı prodüktörle kendine özgü bir tarz yakalamayı başarmış. Kariyerini özetlemek pek kolay olmasa da Buika ağzını açıp da şarkı söylemeye başladığında artık herkes “onun gibi şarkı söyleyebilen” biri olmadığını çok iyi biliyor. Javier Limon’un prodüksiyonunu yaptığı ikinci albümü, “Mi Nina Lola”, İspanyol Müzik Ödülleri’nde, En İyi Prodüksiyon ve En İyi İspanyolca Albüm dallarındaki ödüllerini kucakladı. Almanya’da da Müzik Eleştirmenleri Ödülü alan sanatçı katıldığı festivallerden olağanüstü bir ilgiyle geri döndü. Seyircilerin konserlerini soluksuz izlediği ve eleştirmenlerin yerlere göklere sığdıramadığı Buika, hakkında her konser sonrasında tutku dolu makaleler yazılıyor.

Buika üçüncü albümü "Nina de Fuego" için yine Javier Limon ile işbirliği yaptı. Geleneksel copla şarkılarını tekrar ziyaret ettiği, ilk kez Meksika’nın geleneksel Ranchera’larına yer verdiği ve ilk kez kendi kalemiyle ve Javier Limon ile birlikte şarkılar yazdığı bir albüm kaydetti. Aşk şarkıları ve daha önemlisi kaybedilen aşklara şarkılar söyleyen Buika, şarkılarını yazarken kendi deneyimlerinden yola çıkıyor, ya da Javier Limon onun için sözler yazıyor. Turnelerdeki yalnız, uzun ve uykusuz gecelerde Buika yeni şarkılar yazıyor.

"Buika sadece copla söylüyor" denilse de bu doğru değil. Buika copla şarkılarını yaşıyor, deneyimliyor, kelimelerle oynuyor, duyguları içiyor ve kulağınıza fısıldıyor. “Nina de Fuego” albümü ile Latin Grammy ödüllerine Yılın En İyi Albümü ve En İyi Prodüksiyon kategorilerinde aday olan Buika, ödül gecesinde çıplak sesle acapella okuduğu Volver, Volver adlı şarkısıyla akıllara kazındı. Ünlü festivallerde de sahne alan Buika, Montreux Caz Festivaline de katılırken Arjantin, Helsinki, Oslo, Zürih, Romanya’ya kadar konserleriyle tüm dünyayı geziyor ve Amerika’dan Japonya'ya ve Türkiye'den Brezilya'ya kadar dünyanın heryerinde büyük ilgi görüyor. Portekizli ünlü Fado şarkıcısı Mariza’nın albümü Terra için Pequenas Verdades adlı şarkıda düet yapan Buika, Mirame adlı şarkıda Elefteria Arvanitakis’e eşlik ediyor.

Eylül 2009’da yayınlanan, dünyaca ünlü yıldız Nelly Furtado’nun son albümü “Mi Plan”’da  ise Furtado’ya, kadınların gücü için yazılmış bir ilahi olan “Fuerte” adlı şarkıda katılıyor. B

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT