Buika

Tarihler: 01 Şubat 2014 Cumartesi ~ 01 Şubat 2014 Cumartesi 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 123.50 TL 2. Kategori - 103.50 TL 3. Kategori - 83.50 TL 4. Kategori - 63.50 TL 5. Kategori - 53.50 TL 6. Kategori - 43.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 1, 2014 ~ Şub 1, 2014

Flamenko ile caz’ı bir araya getirerek, flamenko’yu farklı boyutlara taşıyan ve dünya müziğine yepyeni bir tarz kazandıran Buika, 1 Şubat'ta CRR Konser Salonu'nda...

Buika şarkılarını adeta yaşıyor, kelimelerle oynuyor ve duyguları içerek kulaklara fısıldıyor.

İkinci albümü “Mi Niña Lola” ile İspanyol Müzik Ödülleri’nde “En İyi Prodüksiyon” ve “En İyi İspanyolca Albüm” dallarında ödül alan ve “El Ultimo Trago” albümü ile de “En İyi Tropikal Albüm" Grammy'sini kucaklayan Buika, yepyeni albümü La Noche Mas Larga'da kendi şarkıları ile birlikte Siboney, Ne Me Quite Pas ve Throw It Away gibi klasikleşmiş şarkıları seslendiriyor.

14. Latin Grammy Ödülleri'nde "Yılın En İyi Albümü" dalında aday gösterildikten sonra, 56. Grammy ödüllerinde de 'La Noche Mas Larga' albümü ile 'En İyi Latin Caz Albümü" ödülüne aday olan aşkın tutkulu sesi Buika sevenlerine 1 Şubat'ta Cemal Reşit Rey'de unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak.

Buika
“Bir sanatçı sadece şarkı söyleyen ya da resim yapan biri değildir, hayatını sanata dönüştüren kişidir”  Buika

“Buğulu, katmanlı ve hükmeden bir sesi var, sanki Nina Simone gibi ama daha esnek ve virtüöz”  New York Times

María Concepción Balboa Buika (Concha Buika) 11 Mayıs 1972 yılında Mayorka adasında Ekvator Ginesi’nden gelen ailesinin halen yaşamaya devam ettiği Palma şehrinde dünyaya geldi ve şimdilerde Florida Eyaleti’nde Miami’de yaşıyor. Buika bir şair, şarkıcı, şarkı yazarı ve prodüktör olarak tüm rollerini bir kenara koyarak en değerli rolünü “annelik“ olarak tarif ediyor. İçinden geldiği gibi şarkı yazıyor ve İspanyol, Katalan, Portekizli ya da İngiliz, farklı farklı kültürlerden müzisyenlerle de çalışarak renkli müziklerini Anoushka Shankar, Chick Korea, Niño Josele, Mariza, Bebo & Chucho Valdes, Luz Casal, Ivan “Melon” Lewis, Jose Luis Perales, Seal, Armando Manzanero, Nelly Furtado, Javier Limon gibi çok özel sanatçılarla seslendiriyor.

Aslında Buika’ya caz efsanelerinin şarkılarını dinlemeyi aşılayan annesi oldu; ancak bir yandan da evinin penceresinden geleneksel copla şarkılarını dinliyordu. Sokaklarda flamenko çığlıklarıyla büyüyen Buika, ona kimliğini veren tenine işleyen müziklerle kendini buluyor.

Mayorka’da barlarda ve kulüplerde şarkılar söyleyen Buika, bu sırada house müzik tarzında bazı dans şarkılarına da vokalleriyle eşlik etti. Tiyatro grubu La Fura del Bausile ünlü “Ombra“ uyarlamasında da birlikte çalıştı. 2000 yılında Las Vegas’a gelen Buika, Tina Turner taklidi yaptığı ve ayrıca The Supremes grubunun da canlandırıldığı şovlarından sonra cazın ünlü isimlerinden Rachelle Ferrell’den, the Blue Note Club’ta şarkı söylemesi için teklif aldı.

Madrid’e dönen ve ilk albümü ile yeteneklerini ve becerilerini sergileyen sanatçı 4 farklı prodüktörle kendine özgü bir tarz yakalamayı başardı. 

Javier Limon’un prodüksiyonunu yaptığı ikinci albümü, “MI NIÑA LOLA”, İspanyol Müzik Ödülleri’nde, En İyi Prodüksiyon ve En İyi İspanyolca Albüm dallarındaki ödüllerini kucakladı. Almanya’da da Müzik Eleştirmenleri Ödülü alan sanatçı katıldığı festivallerden olağanüstü bir ilgiyle geri döndü.

Buika üçüncü albümü "Niña de Fuego"; için yine Javier Limón ile işbirliği yaptı. Geleneksel copla şarkılarını tekrar ziyaret ettiği, ilk kez Meksika’nın geleneksel ranchera’larına yer verdiği ve ilk kez kendi kalemiyle ve Javier Limon ile birlikte şarkılar yazdığı bir albüm kaydetti. Aşk şarkıları ve daha önemlisi kaybedilen aşklara şarkılar söyleyen Buika, şarkılarını yazarken kendi deneyimlerinden yola çıkıyor, ya da Javier Limón onun için sözler yazıyor. Turnelerdeki yalnız, uzun ve uykusuz gecelerde Buika yeni şarkılar yazıyor.

Buika sadece copla söylüyor, diyorlar ama bu doğru değil; Buika copla şarkılarını yaşıyor, deneyimliyor, kelimelerle oynuyor, duyguları içiyor ve kulağımıza fısıldıyor.

“Niña de Fuego” albümü ile Latin Grammy ödüllerine Yılın En İyi Albümü ve En İyi Prodüksiyon kategorilerinde aday olan Buika, ödül gecesinde çıplak sesle a capella okuduğu Volver, Volver adlı şarkısıyla akıllara kazındı. Ünlü festivallerde de sahne alan Buika, Montreux Caz Festivaline de katılırken Arjantin, Helsinki, Oslo, Zürih, Romanya’ya kadar konserleriyle tüm dünyayı geziyor ve Amerika’dan Japonya'ya ve Türkiye'den Brezilya'ya kadar dünyanın her yerinde büyük ilgi görüyor. Portekizli ünlü Fado şarkıcısı Mariza’nın albümü Terra için Pequeñas Verdades adlı şarkıda düet yapan Buika, Mírame adlı şarkıda Elefteria Arvanitakis’e eşlik ediyor.

Eylül 2009’da yayınlanan, dünyaca ünlü yıldız Nelly Furtado’nun albümü “MiPlan”’da ise Furtado’ya, kadınların gücü için yazılmış bir ilahi olan “Fuerte” adlı şarkıda katılıyor.

Buika Latin caz albümü “El Ultimo Trago” albümünde ise Meksikalı efsane şarkıcı Chavela Vargas'a armağan ettiği şarkıları söylüyor. Pink Martini grubunun da “Splendor in the Grass” albümleri için beraber bir şarkı kaydettikleri Chavela Vargas şarkılarını latin caz tadında yorumlayan Buika, Meksika’nın büyük efsanesi Vargas’ın şarkılarıyla “En İyi Tropikal Albüm" Grammy ödülünün de sahibi.

Mariza, Yasmin Levy, Elefteria Arvanitakis ve kendi albümlerinin prodüktörü Javier Limon'un albümü Mujeres de Agua'da muhteşem bir şarkıya imza atan Buika, 2011 senesinde de Seal ile kaydettiği 'You Get Me' şarkısı ile tüm dünya listelerine de girmiş durumda. 2011’de Pedro Almodovar’ın sansasyonel filmi “La PielQueHabito” (İçinde Yaşadığım Deri) için küçük bir rol de alarak seslendirdiği şarkılarla da büyük ilgi gören yıldız, best of albüm çalışması 'En Mi Piel” ile kariyerinin en güzel şarkılarını bir araya getirdikten sonra yepyeni albümü “La Noche Mas Larga” ile ünlü şarkılara yepyeni yorumlar getiriyor.

Buika 4 Haziran'da tüm dünyada yayınlanan yeni albümü 'La Noche Mas Larga'da kendi şarkılarını ve Siboney, Ne Me Quite Pas ve Throw It Away gibi klasik şarkıları seslendiriyor.

NPR tarafından dünyanın 50 en büyük sesinden biri olarak seçilen Buika, en iyi şarkılarını bir araya getirdiği “En MiPiel” albümünden sonra çıkardığı 'La Noche Mas Larga' albümünün Dünya Turnesi kapsamında 1 Şubat'ta İstanbul'da. 

56. Grammy ödüllerinde 'La Noche Mas Larga' albümü ile 'En İyi Latin Caz Albümü" ödülüne aday olan aşkın tutkulu sesi Buika sevenlerine unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak.

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Gösteri başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT