Cedric Pescia - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 17 Ocak 2014 Cuma ~ 17 Ocak 2014 Cuma 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 120.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 17, 2014 ~ Oca 17, 2014

İsviçreli piyanist Cédric Pescia, İstanbul Resitalleri kapsamında, 17 Ocak'ta Sabancı Müzesi'nde...

İsviçreli piyanist Cédric Pescia'nın müzikal yaşamı tıpkı bir İsviçre saatini andırıyor. Ayrı ayrı çalışan her bir mekanizma bütünün mükemmelliğine hizmet ediyor... Pescia'nın farklı alanlardan damıtılmış bilgi ve becerileri onun piyanizmini zenginleştiriyor. Konser piyanistliği, jüri üyeliği, piyano profesörlüğü ve festival yönetmenliği gibi her biri ayrı bir beceri, ilgi ve zaman isteyen alanlardaki aktif çalışmaları sanatçının müziğe bağışlanmış hayatının en önemli göstergeleri. Pescia'yı özel kılan ise, tüm bunları genç yaşında bir arada yapabiliyor olması. İsviçreli sanatçının İstanbul Resitalleri öncesindeki durakları Almanya, Rusya ve Norveç.

Lozan Konservatuarı'nın ardından Cenevre Konservatuarı'nda "Premier Prix de Virtuosite" ile onurlandırılan sanatçı, müzik eğitimini Berlin Güzel Sanatlar Akademisi'nde Wilhelm Kempff'in öğrencilerinden Alman piyano hocası Klaus Hellwig ile tamamladı. Pierre-Laurent Aimard, Daniel Barenboim, Henri Barda, Dietrich Fischer-Dieskau, Ivan Klansky ve Christian Zacharias ile müzik çalışmaları devam eden Pescia, 2003- 2006 yılları arasında İtalya'daki dünyaca ünlü Lake Como Uluslararası Piyano Akademisinden davet alarak Dimitri Bashkirov, Leon Fleisher ve Andreas Staier gibi önemli isimlerle birlikte çalışma fırsatı buldu. 2002'de, Amerika'da düzenlenen Gina Bachauer Uluslararası Piyano Yarışması'nda "Altın Madalya" kazanarak "Birinci" oldu; 2005 ve 2007'de Vevey'de düzenlenen Clara Haskil Competition'a jüri üyesi olarak davet edildi. 2012'den beri de Cenevre'deki Haute Ecole de Musique'e piyano profesörü olarak yer alıyor.

Pescia, Almanya, İsviçre, Fransa, Avusturya ağırlıklı olmak üzere Avrupa'dan uzak doğuya, Güney Amerika 'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bir coğrafyada resital ve konserler veriyor. İstanbul Resitalleri'nden önce sahneye çıktığı salonlar arasında, Berlin Konzerthaus (Berlin), Hamburg Musikhalle (Hamburg), Mozarteum (Salzburg), Carnegie Hall (New York), Oriental Art Center (Şangay), Wigmore Hall (Londra) ve Tonhalle (Zürih) gibi klasik müziğin uluslararası platformdaki önemli adresleri var.

Cédric Pescia'nın basından olağanüstü övgüler alan kayıtları Claves Records ve Aeon plak şirketleri tarafından yayınlanıyor. İlk solo albümü 2004 yılında yayınlanan Pescia'nın albüm kayıtları arasında Bach'ın "Goldberg Varyasyonları", Schumann'ın solo piyano için tüm çalışmaları, Fransız bestecilerden Couperin, Messiaen ve Debussy, Busoni ve Beethoven'ın piyano sonatları bulunuyor. Bugüne kadar yayınlanmış sekiz albümü bulunan sanatçı 2012'de yayınlanan son albümünde ise John Cage seslendirdi.

Cedric Pescia'nın piyanizminden örnekler, resital programı ve geniş bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.istanbulresitalleri.com/1314/resital/pescia.html

İstanbul Resitalleri 2013-2014 Sezonu diğer konserleri için lütfen burayı tıklayınız.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce salonda bulunmaları önerilir.
- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler alınmaz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT