Connecting the Dots Atölyeler Sergisi

Tarihler: 15 Ağustos 2013 Perşembe ~ 22 Eylül 2013 Pazar

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 15, 2013 ~ Eyl 22, 2013

Pera Müzesi, yeni kuşağı sanat yoluyla anlamaya davet ediyor; “Connecting the Dots” Atölyeler

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 6. Uluslararası Öğrenci Trienali

Kuruluşundan bu yana her yıl yaz aylarını genç sanata ve sanatçılara ayıran Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 6 Ağustos - 22 Eylül 2013 tarihleri arasında, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle, Fakültenin Haziran ayında gerçekleştirdiği 6. Uluslararası Öğrenci Trienali’nden seçilen atölye çalışmalarına yer veriyor; “Connecting the Dots, Atölyeler” sergisi.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, bir yıla yayılan etkinliklerle, farklı noktaları başarıyla birleştiren 6. Uluslararası Öğrenci Trienali Pera Müzesi’nde noktalanırken, 13 atölye çalışmasından oluşan “Connecting the Dots, Atölyeler” sergisi 13. İstanbul Bienali'nin ilk haftasıyla örtüşerek, genç sanatçıların ve tasarımcıların yapıtlarını uluslararası sanat ve tasarım çevreleriyle de buluşturuyor.

“Connecting the Dots, Atölyeler” başlığı çerçevesinde, 38 atölyenin 13’ünde üretilmiş işlerden bir seçki yer alıyor. Genç sanatçılar ve tasarımcılar, kentin biçimlendirdiği yaşamlara odaklanarak, farklı ve cesur sorgulamaların peşine düşüyor. Kamusal alan, kent, mimari, hayvan hakları, beden, bellek, kimlik ve İstanbul’a odaklanan çalışmalar tüm süreç boyunca yaşananları da saklayarak somut bir sonuca ulaşmanın yanı sıra toplumun katmanları arasında dolaşarak, noktaları birleştirmeyi deniyor.

“63 Yıl Sonra İstanbul: Margaret Bourke-White'ı Takip”, “Bedende Noktaları Birleştirmek”, “Boğazın Üzerindeki Köprüler”, “Direniyorsan Senin Olsun”, “Duygular-Ses-Yerçekimi”, “Dünyayı Gezen Çantalar”, “Kamusal Alanı Paylaşmak: İstanbul’un Köpekleri”, “Kaybolan Atölyeler”, “Portre”, “Sanatçı Günlükleri”, “Rüzgarda Bir Tutam Duman”, “Tempolis: Şehir, Hız, Algı” ve “Yerellik Ve Evrensel Söylemler” başlıklı atölyelerde farklı ülkelerden gelen genç sanatçılar ve tasarımcılar, kendilerinin de oluşturulmasına katkı koydukları bu platformda birlikte çalışıyor, ortak akıl ve yaratıcılıkla yeni yapıtlar üretiyor, yeni yaklaşımları deneyimleyip, sanat ve tasarımı İstanbul kentiyle ve yaşamla bir araya getiriyorlar.

Pera Müzesi, 6 Ağustos - 22 Eylül 2013 tarihleri arasında ziyarete açık kalacak “Connecting the Dots, Atölyeler” sergisinde, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 6. Uluslararası Öğrenci Trienali’nde yer alan seçilen 13 atölye çalışmasıyla yeni kuşağı sanat yoluyla keşfetmeye ve anlamaya davet ediyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT