David Helfgott

Tarihler: 15 Nisan 2014 Salı ~ 15 Nisan 2014 Salı 21:00

Yer: İstanbul Kongre Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 365.00 TL 2. Kategori - 315.00 TL 3. Kategori - 275.00 TL 4. Kategori - 235.00 TL 5. Kategori - 180.00 TL 6. Kategori - 123.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Taşkışla Cad. Harbiye 34367 Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 373 99 00

Faks: 0212 373 99 43

Web: http://http://www.iccistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 15, 2014 ~ Nis 15, 2014

Dünyaca ünlü Avustralyalı piyanist David Helfgott, Yapı Kredi ana sponsorluğunda 15 Nisan'da İstanbul Kongre Merkezi'nde...

12 Kasım tarihine kadar Yapı Kredi kredi kart sahiplerine %10 indirim ve 10 taksit fırsatı...

Yapı Kredi ana sponsorluğunda dünyanın en önemli piyanistlerinden olan ve hayatı Oscar ödüllü "Shine" filmi ile beyaz perdeye aktarılan David Helfgott, çıkacağı son dünya turnesinde çok özel bir konser vermek üzere Türkiye'ye geliyor.

Albümü 4 milyondan fazla sattı!

Helfgott'ın 'The Last Great Romantic, Rahmaninov' albümü 4 milyondan fazla sattı ve 'Billboard' dergisi tarafından en başarılı klasik müzik albümü seçildi.

The Guardian gazetesi Helfgott’dan şu cümlelerle bahsediyor; "Pavarotti futbol fanatiklerine operayı sevdirdi, David Helfgott da hayatı boyunca hiç klasik müzik konserine gitmeyecek olan insanlara piyanoyu ve klasik müzigi sevdiriyor”.

Helfgott'ın, daha önce İstanbul'da vermiş olduğu tüm konserlerin biletleri aylar öncesinde tükenmişti.

David Helfgott kimdir?

David Helfgott, Melbourne'de Polonya asıllı Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz beş yaşındayken, babasının öğretmenliği sayesinde başladığı piyanoda gösterdiği performans ile “harika çocuk piyanist” olarak tanındı. 

On yaşına geldiğinde Perth’li piyano öğretmeni Frank Arndt'dan ders alanı ve ablası Margaret ile katıldığı birkaç yerel yarışmada ödüller kazandı. Genellikle romantik müzik yapan Helfgott, en zor eserlerden sayılan Romanov’un 3. piyano konçertosunu icra edebilen sayılı sanatçılardan biri. 

David Helfgott'ın gerçek hayat hikayesinden senaryolaştırılan ve aktör Geoffrey Rush'a “En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü” kazandıran “Shine” filminde, ruh sağlığı yerinde olmayan müzik aşığı bir babanın, sahip olamadığı müzisyen kimliğini oğluna kazandırmaya çalışması ve bu süreçte yaşanan dram konu edilmiştir. 

David Helfgott filmde anlatıldığı gibi, bir konser sırasında ağır bir beyin travması geçirmiş ve 12 yıl süren bir tedavi sürecinden sonra üstün yeteneği ve azmi sayesinde yeniden yaşama dönmüştür. Bu David Helfgott’ın müziği ve performansına olan yoğun ilgi ve talebi de artırmaktadır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT