Gazeteci Çocuk - The Paperboy

Tarihler: 21 Şubat 2013 Perşembe ~ 21 Şubat 2013 Perşembe 19:30

Yer: Cinemaximum Fitaş Salon 4

Ücret: Tam: 14,00 TL ÖĞRENCİ: 11,00 TL

Nereden Alınır: mybilet

Adres: İstiklal Cad. Fitaş Pasajı Beyoglu İstanbul

Telefon: 0212 251 20 20

Faks: 0212 345 63 35

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 21, 2013 ~ Şub 21, 2013

ABD - 2012 - 107' - Renkli - 35mm - İngilizce
“Bence ya çok seveceksiniz ya da nefret edeceksiniz. Gri bir alan yok. Ya benim yarattığım dünyayı anlayıp içine gireceksiniz ya da direnip ‘Hassiktir’ diyeceksiniz.” Lee Daniels (Yönetmen)

Evet, Nicole Kidman’ın Zac Efron’un üzerine işediği film bu film. Ama aynı zamanda, ölümü arzulayan karakterlerin yer aldığı ırkçı bir dünyada işlenen bir cinayeti irdeleyen bir film.

Gazeteci çocuk aslında çocuk falan değil. Amerika’nın güney eyaletlerinden birindeyiz ve ırkçılık hala sürüyor. ‘Çocuk’ ise siyahları küçümsemek için kullanılan yaygın bir terim. Acı Bir Hayat Öyküsü gibi büyük bir filmin ardından, güvenli sularda yüzmeyi sevmeyen bir yönet-men olduğunu son filmiyle tekrar gösteren Lee Daniels, izleyiciyi de eleştirmenleri de ikiye böldü. Filmde, “idam cezasına çarptırılan John Cusack gerçekten şerifi öldürdü mü?” sorusu üzerinden bir sürü karakterin süreç içerisinde gelişen acayip ilişkilerine tanık oluyoruz. Güneyin ırkçılığı, Florida bataklıkları, ilkel seks dürtüleri, takıntı haline gelmiş platonik aşk, “şerifi kim öldürdü?” sorusu... Bunların hepsi tepetaklak ediliyor. Ayrıca Nicole Kidman ve John Cusack’ın bu kadar radikal rollerde muhteşem perfor-manslar sergilemesini ancak böyle bir filmde görebilirdik.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT