Giovanni Mirabassi Trio

Tarihler: 13 Mart 2013 Çarşamba ~ 13 Mart 2013 Çarşamba Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Akbank Sanat gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2013 ~ Mar 13, 2013

Giovanni Mirabassi Trio

Giovanni Mirabassi, Piyano
Gianluca Renzi, Kontrbas
Lukmil Perez, Davul


Lirizm ve duyarlılılığıyla özellikle Avrupa ve Japonya'da büyük bir hayran kitlesine sahip olan İtalyan asıllı Fransız piyanist Giovanni Mirabassi; Bud Powell, Art Tatum, Oscar Peterson gibi piyanistleri dinleyerek kendi kendini yetiştirdi, özellikle de Enrico Pieranunzi.1987'de Chet Baker, 1988'de Steve Grossman'la çalma şansını yakaladı.1996'da Uluslararası Avignon Caz Yarışmasında hem "Büyük Ödül"ü hem de "En İyi Solist" ödülünü kazandı.

2001'de yayımladığı ilk albümü "Avanti !" ona Django d'Or "En İyi Genç Yetenek" ödülünü kazandırdı. Onun hem hassas hem de enerjik tuşesinin kökeninde Bill Evans ve Keith Jarrett etkileri görülür. Beslendiği Avrupa geleneğinin estetik duyarlılığını Afro-Amerikan kültürünün ritmi ve enerjisiyle karıştırarak oluşturduğu stiliyle başarı kazandı.Özellikle 2006 yılında yayımladığı ve ünlü Fransız şarkılarını yorumladığı "Cantopiano" adlı çalışmasıyla ününü pekiştirdi. 10 senelik bir dönem içinde on iki kadar CD ve DVD yapımı gerçekleştirdi.

Gianluca Renzi, kendi altılısı "All Stars Orchestra" ile çalan, aynı zamanda Rosario Giuliani, Enrico Pieranunzi, Maurizio Giammarco, Billy Harper, Alex Sipiaguin, David Binney, Orrin Evans, Bobby Watson, Adam Nussbaum gibi ünlü sanatçılara eşlik etmiş olan bir basçı, aranjör ve bestecidir.

Lukmil Perez, Havana'da 11 yaşından itibaren davul ve perküsiyon eğitimi almış, Küba folk müziği, funk, soul, drum and bass, caz gibi pek çok farklı türde çalan, Kübalı bir davulcu. Orlando Poleo, Tito Puente, Michael Schunke, Maria Carida Valdes, Felipe Cabrera gibi birçok ünlü sanatçıya eşlik etti, Amerika ve Avrupa turnelerine çıktı.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT