Helloween - Gamma Ray ile Hellish Rock Part II

Tarihler: 12 Mart 2013 Salı ~ 12 Mart 2013 Salı 20:00

Yer: Refresh The Venue

Ücret: Sahne Önü :107,50 TL Genel Giriş :62,50 TL

Nereden Alınır: www.sosyotix.com ve Refresh The Venue Gişe

Adres: Maslak Mahallesi, AOS 52. Sokak No:12/1 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 346 20 60

Faks: 0212 346 20 61

Web: http://http://www.re-fresh.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 12, 2013 ~ Mar 12, 2013

Avrupa'nın en büyük heavy metal gruplarından Helloween, Almanya'nın bir diğer efsanevi grubu Gamma Ray ve Brezilya'lı grup Shadowside Türkiye'nin rock & metal dergisi Headbang'in 6. yaşını kutladığı konser için 12 Mart 2013'te Refresh the Venue'de sahne alacak.

25 yılı deviren tarihi ve 5 milyonu aşan albüm satışıyla Avrupa kıtasının en başarılı heavy metal gruplarından biri olan Helloween, 1984'de Hamburg'da kuruldu. 1986 ve 1987'de peş peşe yayımladıkları "The Keeper of the Seven Keys Part 1" ve "The Keeper of the Seven Keys Part 2" albümleri ile iki başyapıta imza attı. Kariyerinin devamında başarılarını sürdüren grup 1993'te "gümüş gırtlak" lakaplı vokalistleri Michael Kiske'nin ayrılmasıyla yara alsa da onun yerine giren Pink Cream 69 solisti Andi Deris ile yeniden canlandı. Bu dönemde "Master of the Rings", "Better Than Raw", "Dark Ride" ve "Keeper of the Seven Keys: The Legacy" gibi sadece kendi kariyerlerinin değil, Almanya metal'inin ticari anlamda en başarılı albümlerine imza attılar. Yarattığı sert ama melodik sound ve aynı zamanda hem fantastik hem neşeli olabilen şarkı sözleriyle power metal'i yaratan Helloween bu türde müzik yapan tüm gruplara ilham verdi. Almanya metal'inin Scorpions, Accept, Rammstein ile birlikte öncü grubu oldular.

Müzik tarihine 'I Want Out', 'Future World', 'Dr. Stein', 'If I Could Fly', 'I Can', 'Perfect Gentleman' gibi unutulmaz hitler kazandıran grup balad üretme konusunda Scorpions'ın gerisinde kalmadı. 'A Tale That Wasn't Right', 'Forever and One', 'Windmill', 'In the Middle of a Heartbeat' ile bir neslin duygularına fon müziği yaptılar.

18 Ocak 2013'te 15. stüdyo albümleri "Straight Out of Hell"i yayımlayacak olan grup, kariyerinin en iddialı turnesine çıkmak üzere. Yanlarında Helloween'in kurucu elemanlarından Kai Hansen'in grubu Gamma Ray de var. Helloween'in en önemli parçalarını besteleyen, ilk yıllarında hem gitar çalan hem de vokal yapan Kai Hansen, metal tarihinin en üretken bestecilerinden biri. Grubu Gamma Ray de power metal denince akla gelen ilk gruplardan. "Land of the Free" gibi klasikleşmiş albümlere imza atan grup, 'Rebellion in Dream Land' gibi metal dinleyicileri için marş kabul edilen şarkıları da kitlelerle buluşturmayı başardı. Helloween ve Gamma Ray daha önce 2007'deki Hellish Rock turnesine bir arada çıkmış, bu turnede İstanbul'a da uğramış ve konserin sonunda birlikte sahne alarak herkesi sevindirmişlerdi.

Şimdi iki dev grup, Vera Müzik ve ReCreate organizasyonuyla Headbang dergisinin 6. yaşını kutladığı özel bir konserde yeniden bir araya geliyor. Headbang dergisi, Mart 2007'den beri Türkiye'nin en çok satan müzik dergisi Blue Jean'in eki olarak rock ve heavy metal yayımcılığında görülmemiş bir istikrar yakaladı. Bu süre zarfında Iron Maiden, Scorpions, Slipknot, Arch Enemy, Opeth, Children of Bodom, Lamb of God, Amon Amarth, Sepultura gibi grupların konserlerine basın sponsoru olarak katılan Headbang, altıncı yılında Hellish Rock Part II'ya da renk katıyor. Çağlan Tekil ve Doğu Yücel gibi Headbang yazarlarının da Helloween, Gamma Ray ve Shadowside'dan önce DJ'lik yapacağı bu konser uzun süre müzikseverlerin belleğinde yer alacak!

Kapı açılışı :19:00
Shadowside :20:00
Gamma Ray :20:45
Helloween :22:15

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT