İlhan Erşahin's İstanbul Sessions

Tarihler: 05 Haziran 2014 Perşembe ~ 05 Haziran 2014 Perşembe 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam:23.00 TL-Öğrenci:13.00

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 5, 2014 ~ Haz 5, 2014

Caz müzisyeni İlhan Erşahin, İstanbul Sessions adlı projesiyle 5 Haziran'da Akbank Sanat sahnesinde performansını sergileyecek.

Saksafon: İlhan Erşahin 
Bas: Alp Ersönmez
Davul: Turgut Alp Bekoğlu 
Perküsyon: İzzet Kızıl 

"Mutlaka dinleyin. Caz form değiştirdi." - Le Monde
"Radiohead caz yapsa, böyle tınlardı." - Erik Truffaz

İlhan Erşahin'in Wax Poetic, Love Trio, Nublu Orchestra, I Led 3 Lives, Our Theory gibi pek çok projesinden farklı olarak 2005’te Istanbul’da birlikte çalabileceği bir session grubu olarak kurduğu Istanbul Sessions, aralarında Bimhuis (Amsterdam), Quasimodo (Berlin), Babylon (Istanbul), A38 (Budapeşte), Dock des Suds (Marseille), Fashing (Stockholm), SESC Pompeia (Sao Paolo) gibi prestijli kulüp/konser salonları ile MITO (Torino), Akbank Caz (Istanbul), Banlieues Bleues (Paris), Enjoy Jazz (Mannheim) Skopje Jazz (Üsküp), London Jazz (Londra) gibi önemli caz festivalleri ve Summerstage (New York), Rock N' Coke (Istanbul) Efes Pilsen One Love (Istanbul), gibi caz estetiğinin dışındaki önemli festivallerinde de sahne aldı.

2009'da usta Fransız trompetçi Erik Truffaz'ın konuk olduğu ilk albümlerini yayınlayan İlhan Erşahin ve ekibi, son olarak ikinci albümleri Night Rider 2012'de piyasaya sürdü.

Grupta İlhan Erşahin'in free caz riflerini, Türkiye'nin en yetenekli basçılarından Alp Ersönmez'in groovy sound'u, Turgut Alp Bekoğlu'nun güçlü davulları ve İzzet Kızıl'in kıvrak perküsyonları tamamlıyor.

İsveç'te doğan İlhan Erşahin, 16 yaşında ilk kez tenor saksafonu eline aldı, 20'li yaşlarında New York'ta müzik kariyerini sürdürmeye karar verdi ve ünlü müzik okulu Berklee'den burs aldı. Buradan mezun olduktan sonra İtalyan usta Joe Lavano ile çalışmalarına başlayan sanatçı; ardından Wallace Rooney, Jeff Williams, Cameron Brown, Victor Lewis, Eddie Henderson ve Valery Ponomarev gibi ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaştı. İlhan Erşahin'in Türkiye'de sahneye ilk adım atışı, tatil için Bodrum'a geldiği ve izleyici olarak bulunduğu bir caz klübünde oldu; Nüket Ruacan, İmer Demirer, Tuna Ötenel ve Nezih Yeşilnil'e eşlik etti. 1994'te 4. Uluslararası Akbank Caz Festivali'nde dinleyicileriyle asıl buluşmasını gerçekleştiren Erşahin, ardından 1996'da 3. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nde çaldı. Sanatçı, 1997'de ise Eddie Henderson ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda basından ve izleyiciden büyük bir ilgi gören konserini gerçekleştirdi.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Unhandled Exception.
SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 syntax error, unexpected $end, expecting FTS_TERM or FTS_NUMB or '*'
You can find the error back in the log.