İnez ve Vinoodh

Tarihler: 18 Eylül 2013 Çarşamba ~ 23 Ekim 2013 Çarşamba

Yer: Istanbul’74 - Gagosian Gallery

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2013 ~ Eki 23, 2013

Çağdaş güzellik kavramını değiştiren dünyanın en ünlü sanatçılarından; Kült Hollandalı fotoğrafçı ikilisi Inez&Vinoodh’un Türkiye’de ki ilk sergisi ISTANBUL’74 ve Gagosian galeri işbirliği ile İSTANBUL’DA!

Çektiğimiz her fotoğraf aslında o anda nasıl hissettiğimizi anlatan bir oto portremiz gibi.br/>-Inez& Vinoodh

Hem iş hem de özel hayatlarında yirmi beş yıldır birlikte olan Inez&Vinoodh fotoğraf sanatında dijital manipülasyonun potansiyelinin ve gücünün ilk farkına varan sanatçılardır. Güzellikle acayipliği; zarafetle aşırılığı; sadelikle abartıyı bir araya getiren sıra dışı karelerinde insan kimliğini mükemmel bir ceset gibi göstermeyi başarırlar. İnsanı adeta ceset gibi gösterme akımı sanat tarihini derinden etkilemiş ve günümüzde halen sanat alanında ki en vazgeçilmez estetik anlayışlardan biri olmuştur. 1990’lı yılların başından itibaren nude, portre, still life, grafik gibi sayısız türde üretim yapan sanatçılar sanat, moda ve popüler kültürün yanı sıra deneysel montaj ve kurgu alanlarına da katkıda bulunmuşlardır. Dijital teknikleri olaganüstü işler çıkarmak için araç olarak kullana Inez ve Vinoodh görünenin altında yatan karmaşık içsel dinamikleri yeniden yorumlayarak; çağdaş güzellik anlayışını alışılmış halinden çıkarıp en sıra dışı haline dönüştürmeyi başarırlar.

Eski ve yeni işlerinin bir araya getirmiş halinden bir seçki sunacak olan sanatçılar; bu sergilerinde ilk defa olarak nefes kesici güzellikteki çiçek fotoğraflarını gösterecekler. Çiçeklere duydukları tutku ve geçmiş dönem Alman ustalarının detaylı çiçek resimlerinden ve Robert Mapplethorpe, Irving Penn ve Nobuyuski Araki gibi sanatçıların sürdürdüğü gelenekten ilham alan Inez ve Vinoodh bu türü yeniden canlandırmayı ve kendilerine özgün çizgilerine taşımayı başarmışlardır. Tomurcuklanan çiçekleri analitik bir detayla fotoğraflayan sanatçılar bu çiçekleri bembeyaz bir fonda çekerek tıpkı fotoğrafladıkları insanlar gibi onlara insanı nitelikler kazandırmakta ustadırlar. Sanatçılar İstanbul’da ki ilk sergilerinde sunacakları seçkide farklı dönem ve konuları kapsayan işleri arasında geçici bir ilişki yaratmaya çalışırken insanlar, mekanlar ve objeler arasında ki soyut eşitlikleri de ortaya koyacaklar.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT