İslam Manafov

Tarihler: 04 Mart 2014 Salı ~ 04 Mart 2014 Salı 20:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: Tam 34.00 TL Öğrenci 19.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00 - 0216 467 25 68

Faks: 0216 386 09 33

Web: http://http://www.ckm.gen.tr

E Posta: info@ckm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 4, 2014 ~ Mar 4, 2014

İslam Manafov, 4 Mart'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde vereceği resitalinde Frederic Chopin'in 4 Scherzo ve 4 Ballade'ını seslendirecek.

İstek Vakfı daveti ile 2002 yılında Türkiye'ye gelen İslam Manafov, 2002 yılından itibaren İstanbul'da çeşitli okullarda, üniversitelerde, konser salonlarında Türk insanının kültür-sanat gelişimine katkıda bulunmak amacıyla anlatımlı konserler, açık dersler düzenledi. Sanatçı, hala bu misyonunu sürdürmektedir.

2002 yılında 8. Uluslararası İstanbul Piyano Festivali kapsamındaki resitali, 2007 yılında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda verdiği konserlerde çağımızdaki virtüöz piyanistlerin repertuvarında ender olarak rastlanan en üst düzey ustalık gerektiren eserlerin Türkiye’de ilk seslendirilişini gerçekleştiren Manafov, aynı yıl Almanya turnesi de dahil olmak üzere Almanya, Avusturya ve Türkiye’de birçok konserler verdi. 

2005 yılında Türk halk müziğini dünya sahnelerine taşımak ve dünya halklarına tanıtmak amacıyla Yeditepe Oda Orkestrası'nı, 2007 yılında ise Genç Orkestra adı altında genç yetenekleri bir araya getirerek oda orkestralarını kuran sanatçı, şefliğini ve sanat yönetmenliğini üstlenerek Genç Orkestra ile yaptığı konserlerle Türkiye'de nesli tükenmekte olan Telli Turnaların Kurtarılması Projesi'ne destek verdi. Sanatçı ayrıca 2011 yılında sanat hayatına başlayan Yeditepe Senfoni Orkestrası'nın da kurucularındandır.

İslam Manafov; Mevlana, Yunus Emre, Mirze Elekber Sabir, Orhan Kemal, Nazım Hikmet gibi büyük Türk şair ve düşünürlerinin şiirlerine şarkılar besteledi ve konserlerinde icra etti. Bunun yanı sıra sanatçı, Türk halk müziğinin bilinen temalarını yeni düzenlemelerle düzenlemekte ve tüm dünya sahnelerinde seslendirmektedir. 

2006 yılında Musin Society'nin St. Petersburg'da Profesörler A. Polyanichko ve E. Nicotra'nın başkanlığında düzenlediği şeflik ustalık-sınıfları’na katılarak başarı belgesini alan sanatçı, St. Petersburg Akademik Senfoni Orkestrası ile Çaykovsky’nin Romeo&Juliet ve Schubert’in Bitmemiş Senfoni adlı başyapıtlarını yönettiği konser eleştirmenler tarafından büyük övgülerle karşılandı.

Doç. Dr. İslam Manafov, bugüne kadar yüzlerce öğretmen adayına kendi branşında eğitim verdi ve bu öğretmenler bugün Türkiye’nin dört bir yanında, değişik okullarda milyonlarca genci eğitmekte ve Türkiye’nin kültür-sanat adına yarınlarını hazırlamaktadırlar.

Manafov, Türk toplumuna kültür ve eğitim hizmeti düşüncesiyle birçok projeler gerçekleştirmekte, yenileri üzerinde kafa yormakta, Bakü Müzik Akademisi ve Yeditepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve sanat yaşamına piyanist, besteci ve orkestra şefi olarak devam etmektedir.


Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT