Jean Efflam Bavouzet - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 08 Haziran 2013 Cumartesi ~ 08 Haziran 2013 Cumartesi 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 110.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Sakıp Sabancı Müzesi Gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 8, 2013 ~ Haz 8, 2013

Birbiri ardına çıkan müthiş albümleri ile Jean Efflam Bavouzet, son yıllarda klasik müzik dünyasının neredeyse mevcut tüm ödül ve ünvanlarını bir mıknatıs gibi kendine çekiyor. Ünlü Fransız piyanist,2009 Gramophone Ödülleri'nde Pierre-Laurent Aimard (Piyanist), Gustavo Dudamel (Şef) ve Gerald Finley (Bas bariton) gibi büyük müzisyenler ile birlikte 'Yılın Sanatçısı" ünvanına aday gösterilirken aynı yıl BBC Music Ödüllerinde "Yılın En İyi Enstrümantal Albümü" ünvanını kazandı. 2010'yılında ICMA Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın En İyi Enstrümantal Kaydı", 2011'de Gramophone Ödülleri'nde "En İyi Konçerto", 2012'de BBC Music Magazine Ödüllerinde "Yılın En İyi Orkestral Albümü" ve ICMA'da (International Classical Music Awards) "Yılın Sanatçısı" son yıllarda kazandığı ödül ve ünvanlardan sadece birkaçı. 2011'de Fransa Ulusal Orkestrası ile ABD turnesine çıkan sanatçıyı New York Times "klasik müziğin büyük skalalardaki icracısı" olarak tanımlıyor.

Müzik eğitimini Paris Konservatuarında tamamlayan 1962 doğumlu sanatçı, 1986'da Köln'de yapılan Uluslararası Beethoven Yarışması'nda birincilik kazandı. New York'taki Young Concert Artists Auditions'da da birincilik kazanan Bavouzet 1989'da Van Cliburn Yarışması'nda "Steven de Groote Oda Müziği Ödülü"nü kazandı. 1995'te, Chicago Senfoni Orkestrası'nın efsanevi şefi Sir George Solti'den Paris Orkestrası ile aynı sahneyi paylaşmak için davet aldığında piyanizmi büyük dikkat çekti ve Bavouzet uzun süre, geniş kitlelerce "Maestro'nun En Son Keşfi" olarak gösterildi. Jean-Efflam Bavouzet, Solti'nin 1997'de ölümünden sonra Paris Orkestrası konserlerini Pierre Boulez yönetiminde sürdürerek ününü pekiştirdi. Bavouzet, Vladimir Ashkenazy, Pierre Boulez ve Valery Gergiev gibi ünlü şeflerle; New York Filarmoni, Fransa Ulusal Orkestrası, Londra Filarmoni Orkestrası, Boston Senfoni Orkestrası, Dallas Senfoni Orkestrası, Berlin Senfoni, Hong Kong Filarmoni, NHK Japon Senfoni Orkestrası ve Kyoto Senfoni Orkestrası gibi büyük orkestralarla aynı sahneyi paylaşıyor. Dünyanın dört bir yanında yoğun resital ve konserler veren sanatçı, Wigmore Hall, Concertgebouw, Muziekgebouw, Cité de la Musique, Opéra National de Paris gibi dünyanın önde gelen salonlarında sahneye çıkıyor. Beethoven sonatlarından oluşan resital maratonu Pekin'deki Forbidden City Concert Hall tarafından Classical Elites Beijing Instrumental Recital of the Year ödülünü kazandı. Sanatçı, La Roque d’Anthéron gibi önemli festivallerde de sahneye çıkıyor ve aynı zamanda Norveç'teki Lofoten Piyano Festivali'nin de artistik direktörlüğünü yapıyor.

Le Monde tarafından "En İyi 150 Kayıt" arasında gösterilen HAYDN albümü ile "Choc du Monde de la Musique" alan Bavouzet'nin, Ravel'in solo çalışmalarını kaydettiği albümü ise hem "Diapason d'Or - Diapason" hem de "CHOC - Le Monde de la Musique" aldı. Bir sonraki albümünde romantik dönemin en önemli piyanistlerinden Liszt'i yorumlayan Bavouzet için eleştirmenler "Şapka çıkarın, müthiş bir Liszt yorumcusu! Kaçırılmaması gereken çok özel bir albüm" diye yazdı.

Bavouzet, 2007'de müzik kariyerini zirveye taşıyacak olan büyük Fransız besteci Debussy'nin piyano için tüm çalışmalarını kaydetmeye başladı. Aynı zamanda Debussy’nin İki Piyano için Jeux eserini yeniden uyarlayan Bavouzet'nin bu çalışması Pierre Boulez'in önsözüyle tarihi Durand yayınevi tarafından yayınlandı. Chandos etiketiyle 2007'de çıkan ilk Debussy albümünü Sunday Times "Haftanın Albümü" seçerken hem Monde de la Musique'ten "CHOC de l'Année 2007" hem de Piano Magazine'den "Pianist's Choice" aldı. Debussy serisinin 2008'de çıkan ikinci albümü daha büyük ses getirdi. Bavouzet'yi Diapason dergisi "Diapason d'Or 2008" ve Gramophone dergisi "Editörün seçimi" ile ödüllendirirken Classic FM Magazine "Ayın Enstrümantal CD'si" seçti. Aynı zamanda Gramophone 2009 Ödüllerinde de "En İyi Albüm" dalında aday gösterilen bu ikinci Debussy albümü MIDEM 2009 Ödülleri'nin Final Listesi'nde yer aldı. Bu ödüllerin hemen ardından yayınlanan serinin üçüncü albümü ClassicsToday.com tarafından "2008'in En İyi 10 CD'si" arasında gösterildi ve CHOC de l'Année 2008 - Le Monde de la Musique aldı. Asıl büyük vuruşunu ise BBC Music 2009 Ödüllerinde "Yılın En İyi Enstrümantal Albümü"nü kazanarak yaptı. Serinin dördüncü Debussy albümü Gramophone'da "Editör'ün Seçimi" etiketiyle yayınlanırken, 2009 Gramophone Ödüllerinde "En İyi Enstrümantal Albüm" ödülünü de Bavouzet'ye götürdü. Internatioal Piano Magazine, Bavouzet'nin bu albümünü, "Standart Repertuarın En İyi Enstrümantal Albümü" ile ödüllendirdi. Debussy serisinin beşinci ve son albümü Gramophone Magazine ve Classic FM Magazine'de "Editör'ün Seçimi" etiketiyle yayınlandı. Jean Efflam Bavouzet, Debussy serisini 2010'da ICMA Ödüllerinde kazandığı "En İyi Enstrümantal Albüm" ünvanıyla noktaladı.

2010'da Haydn'ın piyano sonatlarını ve Bartok'un konçertolarını kaydettiği iki yeni albümü yayınlanan Bavouzet'nin Haydn albümü Sunday Times ve The Independant tarafından "Haftanın CD'si" seçildi. International Piano Magazine'den 'Choice' alan albüme CLASSICA tarafından CHOC de l'Année 2010 verildi. Bartok Konçertoları albümü de aynı başarıyı belki biraz daha fazlasını yakaladı. International Piano'dan 'Choice', Pianist Magazine'den "Pianist's Choice", The Independent'tan "Haftanın Albümü", Gramophone Magazine'de "Editör'ün Seçimi", BBC Music Magazine'den "Ayın Orkestral Albümü" alan Bartok konçertoları 2010'da hem BBC Müzik Ödülleri'nde hem de Gramophone'da shortlist'te girdi. Bavouzet'nin üç önemli besteciyi Ravel, Debussy ve Massenet'i yorumladığı albümü 2011'de yayınlandı. "Diapason d'Or" alan bu albümde Bavouzet'ye BBC Senfoni eşlik etti. İşte bu albüm ile Bavouzet 2011 Gramophone Ödülleri'nde "En İyi Konçerto" ve 2012 BBC Müzik Ödülleri'nde "Yılın En İyi Orkestral Albümü" ödülünü kazandı. Gramophone Magazine, Pierné concerto albümünü "Editörün Seçimi" etiketiyle yayınladı. Haydn'nın piyano sonatlarını kaydettiği 2. albümü Pizzicato'dan "Supersonic" alırken "Haydn: Piano Sonatas Vol.3" adıyla yayınlanan 3. Haydn albümü BBC Music Magazine'de "Ayın En İyi Enstrümantal Albümü" seçildi. Ayrıca Classic FM Magazine de Editor's Choice ve Gramophone'da "Critic's Choice" etiketleriyle yayınladı.

"Falla: ¨Nights in the Garden of Spain¨ and other stage works" albümü de en son 5 Şubat 2012'de The TIMES'da "Haftanın CD'si" ve Mart 2012'de BBC Music Magazine'de "Ayın CD'si" seçildi. Klasik müzik alanında Dünyanın önde gelen plak şirketlerinde Chandos Records'un exclusive sanatçı olan Jean-Efflam Bavouzet'nin en son Nisan 2012'de çıkan "Beethoven Sonatas" albümü ile birlikte bugüne kadar kadar yayınlanmış toplam 21 albümü bulunuyor..

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve resital başlama saatinde kapılar kapanır. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.
- İstanbul Resitalleri, tarih, sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler etkinliklere alınmaz. Bazı resitallerde 18 yaş sınırı bulunmaktadır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT