Kim Var Orada? Muhsin Bey'in Son Hamleti

Tarihler: 13 Kasım 2022 Pazar ~ 13 Kasım 2022 Pazar 20:30

Yer: HANN Sahne

Ücret: Tam 120.00 TL Öğrenci 90.00 TL

Nereden Alınır: https://tiyatrolar.com.tr/

Adres: Kanyon Teras Büyükdere Caddesi 185 Levent 34394 Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0 212 353 02 00

Web: https://hannsahne.com/

E Posta: sahne@hannsahne.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 13, 2022 ~ Kas 13, 2022
2. Meşrutiyet sonrasından, Muhsin Ertuğrul'un Darülbedayi’de genel sanat yönetmenliği görevini üstlendiği yıllara kadarki geçiş dönemini konu edinen tarihsel biyografik oyun “Kim Var Orada?” sanatseverlerle buluşuyor.

Muhsin Ertuğrul; rejisör, aktör, sinema yönetmeni ve yapımcı… Tiyatronun kurumsallaşmasına hayatını adamış, yaşadığı dönem boyunca tiyatromuzun öncü isimlerinden olmuş; 87 yıllık yaşamı boyunca ülkemizin büyük siyasi ve kültürel dönüşümünde önemli sorumluluklar almış bir sanatçı.

Osmanlı’dan Cumhuriyet’in ilk dönemlerine uzanan bu büyük kültürel-politik dönüşüm, kültürel çoğulcu bir perspektif ekseninde tarihsel koşulları içerisinde değerlendiriliyor.

Muhsin Ertuğrul hiç şüphesiz bu geçiş döneminin köşetaşlarından biri. Ve kendisi çoğu zaman bu devrin anlatısında "ustasız usta", "tiyatromuzun havarisi" gibi tanımlarla ya kahramanlaştırılır ya da batı hayranlığı ve otoriter tavırları ileri sürülerek "tek adam" olarak yaftalanır. Oyun, bu indirgeyici tanımlara bir itiraz niteliği taşıyor. Ve Muhsin Ertuğrul'u, hem yaşadığı dönem hem de onun iktidarla kurduğu ilişki bağlamında gerçekçi bir sorgulamaya tabi tutuyor.

“Kim Var Orada?”, anılarını kaleme alan Muhsin Ertuğrul’un geçmişine yolculuğu üzerine kurulu. Kendi serüveninde ona iki yol arkadaşı da eşlik ediyor. Biri, kendisinin “ilk hocam” dediği ünlü Ermeni aktör Vahram Papazyan, diğeriyse kısmen hayal ürünü olan bir kadın oyuncu: Latife Hanım.

Oyunda Vahram Papazyan karakteri vesilesiyle Ermeni tiyatrocularımızın mirasıyla bir hesaplaşma konu ediliyor Latife Hanım karakteri sayesinde de Müslüman kadınların sahneye çıkışı hakkındaki mitler sorgulanıyor.
Oyun tarihsel belgelere yaslandığı kadar, belgelerden yola çıkılarak kurgulanmış sahneler ve tamamıyla hayal ürünü karşılaşmaları da içeriyor.

Reji ve Metin: Ekip Çalışması 
Metin Düzenleme: Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin
Oyuncular: Banu Açıkdeniz, Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin
Proje Danışmanı: Ömer F. Kurhan
Müzik: Aybars Gülümser
Dekor: Özgür Eren
Işık: Levent Soy, Özgür Eren
Kostüm: Banu Açıkdeniz, Duygu Dalyanoğlu
Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT