Les Contes D'Hofmann

Tarihler: 29 Aralık 2016 Perşembe ~ 29 Aralık 2016 Perşembe 29 Aralık 2016 19:00

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi-STUDIO

Ücret: - Tam 30.00 TL, Öğrenci 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 29, 2016 ~ Ara 29, 2016
Jacques Offenbach'ın fantastik operası Les Contes D'Hoffman (Hoffman'ın Masalları), 29 Aralık tarihinde Zorlu PSM'de!

"Prusyalı yazar Ernst Theodor Amadeus Hoffman'ın Der Sandmann, Rath Krespel ve Das verlorene Spiegelbild adlı üç kısa öyküsünden uyarlanan, ana karakter olarak da Hoffman'ı kullanan opera, ilk defa 10 Şubat 1881'de Opéra-Comique'de sergilendi. Jules Barbier'nin librettosu ve Offenbach'ın besteleriyle büyük beğeni toplayan Les Contes D'Hoffman, 1881 sonuna gelindiğinde 100. performansını yapmıştı.

1887'de Opera-Comique'de çıkan yangının ardından 1893'te Salle de la Renaissance du Theatre-Lyrique'te sergilenmeye başlayan Les Contes D'Hoffman, 1911'de Opera-Comique'e döndü ve 2. Dünya Savaşı'na kadar burada kaldı. Paris dışında Cenevre, Hamburg, Budapeşte, New York, Meksika, Viyana, Prag, Antwerp, Berlin, Buenos Aires, St. Petersburg, Barselona ve Londra gibi dünyanın dört bir yanından ülke ve şehirleri gezen opera, üç kere de beyaz perdeye uyarlandı. Hoffmanns Erzählungen adlı Richard Oswald'ın yönettiği sessiz film 1916'da, Michael Powell ve Emeric Pressburger tarafından yönetilen İngiliz yapımı The Tales of Hoffmann 1951'de, Walter Felsenstein ve Georg F. Mielke imzasını taşıyan Hoffmanns Erzählungen ise 1970'te çekildi.

Les Contes D'Hoffman'ın Royal Opera House'da sahnelenecek olan yapımında Hoffman rolü Vittorio Grigolo tarafından üstlenilirken Thomas Hampson, Sonya Yoncheva, Christine Rice ve Sofia Fomina'dan oluşan başarılı oyuncu kadrosu ikiliye eşlik ediyor. William Dudley'nin set tasarımı ve Maria Björnson'un kostümleri Hoffman'ın eşsiz bir yaratıcılıkla kurguladığı dünyayı somutlaştırırken Midnight Cowboy ve Sunday Bloody Sunday gibi filmlerle tanınan deneyimli yönetmen John Schlesinger'ın rejisi bütün bu ögeleri ustalıkla bir araya getiriyor.

Jacques Offenbach'ın dünyaca ünlü operası Les Contes D'Hoffman'ın Royal Opera House'ta 1980'den beri sahnelenen yapımı, 29 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek yayınla Zorlu PSM seyircisiyle buluşuyor."

Jacques Offenbach
Vittorio Grigolo / Thomas Hampson / Sofia Fomina / Christine Rice / Sonya Yoncheva
Şef: Evelino Pidò
Sahneye Koyan: John Schlesinger
Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT