m¡longa

Tarihler: 30 Mayıs 2014 Cuma ~ 30 Mayıs 2014 Cuma 20:30

Yer: Zorlu Center Ana Tiyatro

Ücret: 1. Kategori - 165.00 TL 2. Kategori - 134.00 TL 3. Kategori - 101.00 TL 4. Kategori - 78.50 TL 5. Kategori - 67.50 TL 6. Kategori - 45.00 TL Öğrenci

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 30, 2014 ~ May 30, 2014

Geleneksel ve çağdaş dans biçimlerini büyük bir ustalıkla bir araya getiren dans performansı m¡longa, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın katkılarıyla Okan Üniversitesi’nin 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Zorlu Center PSM'de sahne alıyor.

Tasarım:
Sidi Larbi Cherkaoui
Sahne Tasarımı ve Video: Eugenio Szwarcer
Sanat Danışmanı: Nelida Rodriguez
Müzik: Fernando Marzan, Szymon Brzóska, Olga Wojciechowska
Kostüm: Tim Van Steenbergen
Işık: Adam Carree
Ses: Gaston Briski
Dekor Tasarım: Théâtre Vidy-Lausanne

Süre:
90 dakika
Ara verilmeyecektir.

İstanbul, bu yazı bir tango rüzgârıyla karşılamaya hazırlanıyor.

Sıra dışı yeteneği, ödüllerle taçlandırılmış kariyeri ve her daim seyirciyi saran duyguları sahneye taşımasıyla bilinen koreograf Sidi Larbi Cherkaoui, tangonun anavatanı Arjantin’den gelen dansçı ve müzisyenlerle hayata geçirdiği projesinde unutulmaz anlar yaşatacak. Tiyatroseverlerin geçtiğimiz yıllardan hatırlayacağı gibi, Sidi Larbi 2010’da İstanbul Tiyatro Festivali’ne konuk olduğunda, Budist Shaolin Tapınağı Rahipleri’yle sahnelediği Sutra adlı çalışmasıyla oldukça ses getirmişti. Çağdaş dansın usta ismi Cherkaoui bu defa, ses, nefes, tutku ve güçten oluşan tangonun büyülü atmosferini m¡longa'da, özgün yorumu ve ustalığıyla adeta baştan yaratıyor.

Londra’da bulunan ve dünyanın en ünlü dans merkezlerinden olan Sadler’s Wells yapımı m¡longa, adını tangocuların bir araya geldiği Buenos Aires’in ünlü "Milonga" gecelerinden alıyor. Cherkaoui’nin bu çalışmasında, tango uzmanı olarak anılan Nelida Rodriguez sanat danışmanlığını üstleniyor, Feando Marzan ve Astor Piazzolla’nın müzikleri ise Arjantinli on usta tangocu ve iki modern dansçıya eşlik ediyor.

Dünya prömiyerini geçtiğimiz yılın Mayıs ayında İsviçre’de yapan m¡longa, Eylül’de de Sadler’s Wells’te seyirciyle buluştu ve İngiliz basınında övgüyle karşılandı. The Guardian, m¡longa'dan Cherkaoui’nin şimdiye kadar gerçekleştirdiği en etkileyici çalışma olarak bahsederken The Telegraph, Arjantin dansını mükemmel bir biçimde yeniden yarattığını ifade ediyordu. Farklı kültürel dilleri ve ifade biçimlerini harmanlayarak yepyeni bir dil yaratan Cherkaoui, “Tango konusunda bilmediğimiz o kadar çok şey var ki… Bizi kendisine çeken de işte tam da bu bilinmeyen değil mi?” sözleriyle bu dansa olan ilgisini anlatıyor.

17-18 Şubat saat 10:00'da Siyah ve Beyaz Lale Üyelerine,19-20-21 Şubat saat 10:00'da Kırmızı ve Sarı Lale Üyelerine,22  Şubat saat 10:00'da genel satışa çıkacaktır.

Siyah, Beyaz, Kırmızı Lale Üyeleri kişi başına 2 bilet, Sarı Lale Üyeleri 1 bilet alabilecekler.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT