Melanie Dahan

Tarihler: 18 Haziran 2014 Çarşamba ~ 18 Haziran 2014 Çarşamba 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam:23.00 TL-Öğrenci:13:00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 18, 2014 ~ Haz 18, 2014

All About Jazz sitesinin "üst düzey vokal" olarak tanımladığı Fransız şarkıcı Melanie Dahan, 18 Haziran'da Akbank Sanat'ta cazseverlerle buluşuyor!

Melanie Dahan -
vokal
Giovanni Mirabassi - piyano 

“Kesinlikle söyleyebiliriz ki, Melanie Dahan, Fransız caz vokalinin yeni incisidir.”
Le Generaliste

Bir caz divası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Fransız şarkıcı Melanie Dahan, 2005’te Juan-Les-Pins Revelations, 2007’de ise “Brüksel Uluslararası Caz Vokalist Yarışması”nın finalisti oldu, 2005’te Les Couleurs du Jazz Festivali'nde Fransız caz vokalinin yeni ümidi olarak nitelendirildi.

2009’da New York, Sunnyside Records firmasından çıkardığı ilk CD’si “La Princesse et Les Croque-Notes” ile uluslararası kariyerine başladı. Bu kayıttaki performansı için All About Jazz web sitesinde, “Melanie Dahan en üst seviyede bir vokalist ve bu kayıtta, eski Fransız şarkılarını modern şarkılarla ilişkilendirip, Charles Aznavour, Jacques Brel and Leo Ferre’nin müziğini çağdaş caz standatlarına dönüştürüyor.” yorumu yapıldı.

İkinci albümü “Latine”yi, 2011’de, Giovanni Mirabassi, Marc Michel Le Bevillon, Lukmil Perez ve bir yaylı çalgılar dörtlüsü eşliğinde, Plus Loin Music Company Harmonia Mundi) için kaydetti.

Bu albüm, Fransız müziği dışında, Brezilya ve Arjantin müziğinden de etkiler taşıyordu. Nüanslara verdiği önem ve doğru cümlemeleriyle tanınan Dahan, Japonya, Güney Amerika (Bolivya, Ekvador, Haiti, Kolombiya, Venezuela, Meksika), Rusya, Avrupa’da (New Morning, Duc des Lombards, Sunside Festivalleri) turnelere çıktı.

2014’te, Melanie Dahan’ın, Fransız caz piyanistleri Baptiste Trotignon, Thomas Enhco, Pierre de Bethmann, Manuel Rocheman, Franck Amsallem ile yaptığı yeni kaydı piyasaya sürüldü. Sanatçının eşlik ettiği diğer bazı müzisyenler şunlardır: Franck Amsallem, Leon Parker, Gianluca Renzi, Manuel Rocheman, Marc Berthoumieux, Matthieu Chazarenc, Gildas Boclé, Olivier Ker Ourio, Pierre de Bethmann, Pierrick Pedron, Alfio Origlio, Benjamin Hennocq. 

Bu konserde Dahan’a piyanoda eşlik edecek olan ve Avrupa ve Japonya’da büyük bir hayran kitlesine sahip İtalyan asıllı Fransız piyanist Giovanni Mirabassi, 1987 yılında Chet Baker, 1988 yılında Steve Grossman’la birlikte çaldı. 1996 yılında Uluslararası Avignon Caz Yarışması’nda “Büyük Ödül” kazandı ve “En İyi Solist” ödülünün sahibi oldu. 2001 yılında yayımladığı ilk albümü “Avanti!” ile Django d’Or “En İyi Genç Yetenek” ödülünü kazandı.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT