Nicolas Meier Trio

Tarihler: 05 Nisan 2013 Cuma ~ 05 Nisan 2013 Cuma 22:30 - 01:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 40 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 5, 2013 ~ Nis 5, 2013

İngiltere’de yaşayan İsviçreli gitarist Nicolas Meier, alametifarikası sayılan Methenyvari çalışına Türk baharatları ve dünya müziğı tınıları eklemesiyle İngiltere caz sahnesinin yükselen yıldızlarından biri haline gelmiştir. Bu sene grubuyla “London International Guitar Festival”e de katılan sanatçının bir de 2006 yılında “Jazz a Juan Festivali”nde jüri büyük ödülü ve birincilik ödülü var.

The Guardian gazetesinin “zevkli ve zarif bir tona sahip içi yeni fikirlerle kaynayan bir müzisyen, besteci ve grup lideri” olarak değerlendirdiği Meier, Türk olan eşi sayesinde Orta Doğu’nun tutkulu ritimleriyle caz, flamenko ve Latin ezgilerini içten bir coşkuyla harmanlamayı başarmıştır.

12 yaşında gitar çalmaya başlayan müzisyenin farklı zamanlarda Joe Satriani, Carlos Santana, Tony MacAlpine, Wayne Shorter ve John McLaughlin’den etkilenmesi bugün bile çalışında duyulan rock ve caz tınılarına hala ne kadar bağlı olduğunun en önemli kanıtıdır. Hatta müzisyen bugün bile hem metal hem de caz çalan sayılı müzisyenlerden biridir ve bu konuda kitaplar bile yazmıştır. Berklee’den aldığı bursun ardından Amerika’da Amerikan cazı üzerine de yoğunlaşan müzisyen eğitimin ardından ana vatanı İsviçre’ye dönerek kurduğu grupla “Montreux Caz Festivali”nde düzenli olarak yer almaya başlıyor. Ardından Amerika’daki enerjiyi özleyerek Avrupa kültürü ve Amerika’daki enerjinin birleşimini bulabildiği Londra’ya yerleşiyor.

Eşiyle tanıştıktan sonar Türk ritimleri, enstrümanları, geleneksel Türk ezgilerinden oldukça etkilenerek müziğinde de bu dokunuşları hissettirmeye başlıyor. Bugüne kadar 10’dan fazla albümde çalmış olan gitarist 1997’den beri de kendi grubuyla birçok albüm kaydetmiştir ve hala birçok farklı ülkede konserler vermektedir. Nick Meier’in enerjik ve bize yakın tınılardaki müziğini, Nardis’te dinlemekten büyük keyif alacaksınız

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT