Notalar Müzikali

Tarihler: 23 Nisan 2013 Salı ~ 23 Nisan 2013 Salı 17:00

Yer: Tim Show Center

Ücret: 1.Katagori 30 TL 2.Katagori 25 TL 3.Katagori 20 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Büyükdere Cad. Derbent Mevkii (Darüşşafaka Kampüsü Yanı) Maslak Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86

Faks: 0212 286 66 79

Web: http://http://www.timshowcenter.com

E Posta: info@timshowcenter.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 23, 2013 ~ Nis 23, 2013

DÇSO’dan “Notalar Müzikali” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda TİM Show Center'da!

Türkiye’nin ilk ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, toplumu oluşturan her farklı bireyin bir bütünü oluşturmasının önemini ve anlamını eğlenceli bir dille anlatacak. ‘‘Notalar Müzikali’’ ile 23 Nisan’da TİM Show Center’da her yaştan müzikseveri ağırlayacak. 

2006 yılında Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye’deki çeşitli konservatuvarların  11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO)  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, Notalar Müzikali’ni sahnelemeye hazırlanıyor. Metin yazarlığını, DÇSO’nun psikolojik danışmanlığını da üstlenen Dr. Erdal Atabek’in yaptığı ‘’Notalar Müzikali’’ ile farklılıkların bir araya gelmesiyle oluşan bütünün anlam ve önemi notalar aracılığıyla vurgulanıyor.

Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Rengim Gökmen’in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sahneleyeceği "Notalar Müzikali"nde; 7 notanın, 7 farklı orkestra mensubu tarafından canlandıracağı skeçler yer alıyor. Sergei Prokofiev’in Romeo Juliet’inden, Ludwig Van Beethoven 9. Senfonisi’nin 4. Bölümünde birçok klasik eserin seslendirileceği müzikalle DÇSO;   23 Nisan’da Tim Maslak Show Center’da müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. 

Eser Listesi:
Sergei Prokofiev Romeo & Juliet Süit No: 1, 1. Bölüm “Dance of the Knights”
Georges Bizet L’Arlesienne Süiti’nden No:4 Farandole 
Antonin Dvorak Slav Dansları Op. 72 No: 2
Ludwig van Beethoven  Senfoni No: 6, 1. Bölüm
Antonin Dvorak Slav Dansları Op. 46 No: 8
Edvard Grieg Peer Gynt Süit No:1, 1. Bölüm “Morgenstimmung ”
Alexander Borodin Poloveç Dansları No: 17 (2) 
Ludwig van Beethoven  Senfoni No: 9, 4. Bölüm 

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Hakkında;Doğuş Grubu’nun sosyal sorumluluk platformu Doğuş Çocuk bünyesinde faaliyet gösteren Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, 2006 yılında kuruldu.Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen’in yaptığı ve Türkiye’deki çeşitli konservatuvarların 11–18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Türk çocuklarına senfonik müziği yaşıtları aracılığıyla sunarak, çok sesli evrensel sanat müziğini ülkemizde yaygınlaştırmayı hedeflemektedir.

2006 yılından beri Türkiye’nin çeşitli noktalarında konserler düzenleyen DÇSO, 2008 itibarıyla uluslararası platformlarda da Türkiye’yi temsil etmeye başlamıştır. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in Türkiye ziyareti şerefine bir konser vermiştir. Orkestra, yurt dışındaki ilk konserini ise Bavyera Devlet Senfoni Orkestrası bünyesindeki Attaca Çocuk ve Gençlik Orkestrası ile Münih’te gerçekleştirmiştir. DÇSO,  Münih konserinin ardından Türkiye’nin onur konuğu olarak katıldığı İsviçre’nin Basel kentinde açılış töreni yapılan Culturescapes Festivali’nin gala gecesinde de bir konser vermiştir. Orkestra, yurt dışı konserlerine önümüzdeki yıllarda daha fazla ağırlık vererek; Türk çocuğunun çağdaş sesini yurt içinde olduğu gibi yurt dışında ve uluslararası platformlarda da duyurmayı amaçlamaktadır.

Eğitmen Kadrosu:
Şef ve Genel Müzik Direktörü: Prof. Dr. Rengim Gökmen
Psikolojik Danışman: Dr. Erdal Atabek
Yardımcı Şefler: Oğuzhan Kavruk, Tolga Taviş, Hasan Niyazi Tura

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT