Piri Reis Sergisi

Tarihler: 15 Temmuz 2013 Pazartesi ~ 31 Temmuz 2013 Çarşamba

Yer: Brandium Ataşehir

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 15, 2013 ~ Tem 31, 2013

Piri Reis, Ataşehir’in Parlayan Yıldızı Brandıum’a Geliyor.

Ataşehir’in parlayan yıldızı Brandium, 15-31 Temmuz 2013 tarihleri arasında dünyanın en önemli kartograf ve denizcilerinden biri olan Piri Reis'in haritalarına ev sahipliği yapacak.

Yıllarca denizcilere kılavuzluk eden ve görenlerin nefesini kesen haritalar, tam iki hafta boyunca Brandium Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde bulunan sergi alanında tarihi yeniden yaşatacak.

Piri Reis Yılına özel efsane sergi Brandium Alışveriş ve Yaşam Merkezinde…

UNESCO, 2013 yılını Piri Reis'in 1513 tarihli Dünya Haritası'nın 500. yılı olması nedeniyle kutlama ve anma programına aldı. Program kapsamında TÜRKİYE’NİN en önemli sergisi olan Piri Reis Sergisi, İstanbul Anadolu yakasında ilk kez ve yalnızca BRANDIUM’da hayata geçiriliyor.

Sergide neler var?

Piri Reis'in Dünya haritalarını çizerken yararlanmış olabileceği, kendi döneminden önce çizilmiş dünya haritalarının yanı sıra, sergide yaklaşık 500 yıl önce kaleme aldığı Kitab-ı Bahriye'sinden özenle seçilmiş haritalar yer alıyor. Serginin bir bölümünde ise Piri Reis'in hem 1513 hem de 1528 tarihli ünlü Dünya haritalarının şifreleri, ayrıntılı incelemelerle veriliyor.

Akıllı haritalar

Sergilenen her bir haritanın günümüzde tam olarak nereyi gösterdiği yeni haritalar içinde belirtilirken, orijinal haritaların kenarlarında bulunan QR kodlar sayesinde ziyaretçilerin, akıllı telefon ya da tabletleriyle Piri Reis haritalarını güncel bir dünya haritası içinde incelemeleri de mümkün.

Sergideki Piri Reis haritalarının tamamı, zenginleştirilmiş gerçeklik teknikleri kullanılarak aylar süren meşakkatli bir çalışmanın ardından, BOYUT tarafından hazırlanmıştır.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT