Sibel Köse - Dave Allen

Tarihler: 13 Kasım 2014 Perşembe ~ 13 Kasım 2014 Perşembe 20:30

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi Kadıköy

Ücret: Tam: 30,00 TL Öğrenci: 20,00 TL

Nereden Alınır: http://nazimhikmetkulturmerkezi.org/ ve Mekan Gişe

Adres: Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokağı), No: 7 Bahariye Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Web: http://http://www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 13, 2014 ~ Kas 13, 2014

Sibel Köse

Türkiye’nin önemli caz vokalistlerinden olan Sibel Köse, profesyonel olarak şarkı söylemeye ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde öğrenciyken başladı. Tuna Ötenel gibi usta isimlerle çalışan Köse, bir yandan Ankara’da sahne alırken diğer yandan da uluslararası caz seminerlerine ve yaz okullarına katıldı, festivallerde yer aldı. “Zamosc Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması”na katılarak birincilik ödülü kazandı. Kısa bir süre sonra İstanbul’a taşındı.

Türkiye’de ve yurt dışında ikiliden, büyük orkestralara uzanan farklı proje ve gruplarda yer alan, festivallere katılan vokalist, bugüne kadar Polonya, Fransa, Hollanda, İsveç, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Estonya, İspanya, Kuveyt, Bahreyn, Dubai, Rusya, Senegal, Fas ve Güney Afrika’da sahne aldı.

Caz standartlarına hakimiyeti, ustalık gerektiren doğaçlama yeteneği ve yorumlarındaki derinliğinin yanında şarkı sözü yazarlığıyla da öne çıkan Sibel Köse’nin müzisyenliği, her zaman yerli yabancı müzik otoritelerinin dikkatini çekmektedir. Bir müzisyen olarak sahip olduğu bilgi birikimini 10 senedir Polonya’da düzenlenen uluslararası yaz okulunda hocalık yaparak öğrencilerine aktaran Köse, ülkemizde de Bahçeşehir Üniversitesi, Ada Müzik Akademisi ve “Sibel Köse Caz Vokal Atölyesi” gibi oluşumlarda öğrencileriyle paylaşma imkanı bulmaktadır.

Dave Allen

New York’lu besteci ve gitarist Dave Allen eleştirmenler tarafından “Pat Metheny, Ben Monder ve Adam Rogers’ın kalıbında yetişmiş heyecan verici ve benzersiz bir müzisyen” olarak adlandırılmaktadır. Manhattan School of Music’ten mezun olduktan sonra New York caz sahnelerinde yer alarak ustalaşan müzisyen, orijinal bestelerinden oluşan “Untold Stories” ve “Real and Imagined” adlı iki albüm yayınladı. Amerika, Avrupa ve Asya’nın birçok ülkesinde konserler veren Allen’ın beraber sahne aldığı müzisyenler arasında David Liebman, Mark Turner, Miguel Zenon, Ravi Coltrane, Dave Binney, Jeff Ballard, Drew Gress, Nasheet Waits, Marcus Gilmore, Jaleel Shaw, Matt Wilson sayılabilir.

Enstrümanı üzerindeki teknik hakimiyetini ilham verici modern yaklaşımlarla bestelerine aktaran ve caz yazarları tarafından “New York’un en göze çarpan yeteneklerinden biri” olarak nitelendirilen Allen, Türk olan eşiyle evlenip İstanbul’a yerleşti ve Türkiye’nin canlı caz sahnesine adım atmış oldu. Düzenli olarak yurt dışında ve Türkiye’de kendi grubuyla konserler veren Dave Allen bir yandan da bilgi birikimini “Masterclass” ve atölye dersleriyle öğrencilerine aktarmaya devam etmektedir.

2014 yılında bir araya gelen Sibel Köse (vo) ve Dave Allen (g), ikili olarak ve grup projelerinde birlikte yer almaktadır. Caz standartlarına getirdikleri orijinal düzenlemelerin yanında Brezilya müziğine ve zaman zaman da Allen’ın orijinal bestelerine yer verdikleri bu ikili projede her iki müzisyenin de teknik anlamdaki ustalığını, yorumlarının derinliğini ve müzikal uyumunu duyuyor olacaksınız.

ÖNEMLİ DUYURU: Ertelenen Sibel Köse & Dave Allen konseri, 13 Aralık Cumartesi akşamı 20.30’da gerçekleşecektir. Etkinlik için edinilmiş biletler bu tarihte geçerli olacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT