`Geleceğin Sineması` 5. Yılında

Tarihler: 01 Aralık 2008 Pazartesi ~ 02 Aralık 2008 Salı

Yer: Türsak Vakfı

Nereden Alınır: www.tursak.org.tr

Adres: www.tursak.org.tr Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 52 51 (Dahili:123)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 1, 2008 ~ Ara 2, 2008
“Geleceğin Sineması” 5. Yılında

“Geleceğin Sineması” 5. yılında Sinema-TV öğrencilerini desteklemeye devam ediyor!
T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesi olan ve TÜRSAK Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen“Geleceğin Sineması”, 5. yılında da sinema öğrencilerinin “Kısa Film Projelerini” senaryo aşamasında destekleyen “en büyük sinema öğrencisi projesi” olmaya devam ediyor.

Türsak Vakfı’nın Kurumsal Sponsoru Digiturk’ün de, duyurularda ve senaryoların çekiminden sonra TV’de gösterimiyle ilgili destek verdiği Geleceğin Sineması 5’in jüri başkanlığını TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil üstlenirken, jüri üyeleri, Hayatım Sinema programı sunucusu ve editörü Muammer Brav, yazar Can Dündar, T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü Sinema Daire Başkanı Nejat Gökçe, oyuncu Bergüzar Korel, grafik sanatçısı Kemal Öktem, gazeteci Özay Şendir ve oyuncu Levent Üzümcü’’den oluşuyor.

T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Geleceğin Sineması” kapsamında seçili kurul tarafından belirlenen 20’den fazla projeye bütçe desteği verirken TÜRSAK Vakfı (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) ise en iyi ilk 3 projeyi “Canon DM-XL2 Kamera”, “Dizüstü bilgisayar” ve “Dijital fotoğraf makinesi” ile ödüllendiriyor. Projelerin yapımları tamamlandığında, filmlerin gösterimleri DİGİTURK’de Türkmax kanalında gerçekleştirilecek.
T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün projesi olan ve 4 yıldır ilgili üniversitelerin fakülte dekanları ve bölüm başkanları tarafından büyük bir katılımla desteklenen “Geleceğin Sineması” diğer projelerden farklı olan özelliklerini 5. yılında da koruyor. Türkiye genelindeki tüm İletişim ve Güzel Sanatlar fakültelerinin Sinema-TV bölümlerinde eğitim gören öğrenciler imgesel (fiction), deneysel, belgesel, animasyon vb. herhangi bir tema ve tür sınırlaması olmadan, henüz çekilmemiş film projelerini hayata geçirme fırsatı buluyorlar.
Bu çerçevede film projelerinin sinopsisini, senaryosunu, film ekibini ve öngörülen ayrıntılı yapım bütçesini içeren proje dosyalarının en geç 02 Aralık 2008 tarihinde TÜRSAK Vakfı’na ulaştırılması gerekiyor.
Konuyla ilgili detaylı bilgi www.tursak.org.tr adresinden edinilebilir.

Bilgi için:
Nurfer Turan / Tursak Kurumsal İletişim Direktoru: Tel:0212 244 52 51 Dahili:123
Burcu Özgen/ Tursak Basın İlişkileri Sorumlusu: Tel: 0212 244 52 51 Dahili:139-124

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT