1. Malatya Uluslararası Film Festivali Mizah Temalı Uzun Metraj Filmleri Bekliyor

Tarihler: 17 Eylül 2010 Cuma ~ 01 Ekim 2010 Cuma

Yer: Malatya Uluslararası Film Festivali

Adres: Malatya Uluslararası Film Festivali:
Gazeteciler Sitesi Keskin Kalem Sok. No: 43 Esentepe Şişli 34394 İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 216 72 72

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 17, 2010 ~ Eki 1, 2010

1. Malatya Uluslararası Film Festivali Mizah Temalı Uzun Metraj Filmleri Bekliyor

Malatya Uluslararası Film Festivali, ilk yılından başlayarak mizah ve alt türlerinde çekilmiş, yabancı ve yerli filmlerin birlikte yarışacağı `Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması`nı hayata geçiriyor. Bu bölüme kabul edilen toplam 12 film, `En İyi Film`, `En İyi Yönetmen`, `En İyi Senaryo`, `En İyi Kadın Oyuncu` ve `En İyi Erkek Oyuncu` dallarında `Kristal Kayısı` ödülü için yarışacak. Uzun Metraj Uluslararası Yarışması`na son başvuru tarihi ise 1 Ekim 2010 olarak belirlendi.

Bu bölümde yarışmak isteyen ve www.malatyafilmfest.com internet adresinde duyurulan festival yönetmeliğinde belirtilen özelliklere uygun olan filmlerin sahiplerinin 1 Ekim tarihine dek festival merkezine başvurmuş olmaları gerekiyor.

Ön elemeyi geçen filmler ve yarışmalı bölüm ana jürisi, Ekim ayı sonunda yapılacak basın toplantısıyla açıklanacak. Ön elemeden geçerek yarışmalı bölüme kabul edilen yerli ve yabancı toplam 12 film, yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı, film eleştirmeni, sinema tarihçisi, akademisyen sinemacı ve gazetecilerden oluşan 7 kişilik ana jüri tarafından değerlendirilecek. Ödül kazanan filmler 2 Aralık 2010 Perşembe gecesi yapılacak festival kapanış töreninde açıklanacak.

Malatya ve ülkemizin kültür sanat dünyası yeni bir oluşum kazanıyor !
Festival, Malatya Valisi Ulvi Saran`ın himayesinde, Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma – Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez 26 Kasım – 2 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinliğin organizasyonu, daha önce Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’ni gerçekleştiren İstanbul Organizasyon`ca yapılıyor. Festivalin danışma kurulunda ise; oyuncular Nehir Erdoğan ve İzzet Günay, yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, tiyatro ve sinema oyuncusu Kenan Işık, 16 yıl İstanbul Film Festivali yönetiminde görev almış Ali Sönmez, FIPRESCI Genel Başkan Yardımcısı ve SİYAD üyesi Alin Taşçıyan yer alıyor.
T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Malatya İl Özel İdaresi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası festivalin hayata geçirilmesine büyük destek veriyor.
Malatya`ya ve ülkemize yeni bir uluslararası sinema buluşması kazandıracak olan festivalde 100`e yakın film gösterilirken, pek çok yan etkinlik de gerçekleştirilecek.

Yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi için:
Cemre Ceren Asarlı - cemre.asarli@istanbulorg.com
Hande Öçalan - hande.ocalan@istanbulorg.com
Festival Merkezi
Tel: 0212 216 72 72
Faks: 0212 216 95 95
bilgi@malatyafilmfest.com
info@malatyafilmfest.com
www.malatyafilmfest.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT