10. Geleneksel Maket Yarışması

10. Geleneksel Maket Yarışması

Tarihler: 04 Mart 2019 Pazartesi ~ 13 Mayıs 2019 Pazartesi

Yer: Ataşehir Belediyesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 4, 2019 ~ May 13, 2019

Ataşehir Belediyesi’nin İlçedeki ilkokul ve ortaokullara yönelik düzenlediği “Geleneksel Maket Yarışması”nın bu yıl 10.’su gerçekleşecek.

Öğrencilerde çevre bilincinin ve geri dönüşümün öneminin küçük yaşlarda oluşması amacıyla başlatılan yarışmaya katılan okullar her yıl çeşitli hediyeler kazanıyor.

Bu yıl “Dönüşüm Senin Eserin” sloganıyla hazırlanan yarışmada öğrenciler; kağıt, karton, plastik, cam, kompozit, metal vb. gibi geri dönüşebilen ambalaj atıklarından maketler yaparak diğer okullar ile yarışacaklar.

İlkokul ve ortaokulların farklı iki kategoride yarıştığı maket yarışmasında; En İyi Yaratıcılık Ödülü, En İyi Estetik Ödülü, En İyi Konu Ödülü ve Jüri Özel Ödülü verilecek.

1 Mart 2019 Cuma günü başlayacak yarışma, 13 Mayıs 2019 Pazartesi günü son bulacak. Ödül kazanan her öğrenciye 1 tablet hediye edilecek.

Değerlendirme yapılırken “Yaratıcılık” ödülünde, öğrencilerin yaratıcı güçlerini ve yeteneklerini maket yapımına yansıtmaları ve maketin özgünlüğü dikkate alınacak. “Estetik” ödülünde, maket bir bütün olarak değerlendirilerek geri dönüşüm malzemelerin birbiriyle uyumu ve oranı göz önüne alınırken, “Konu” ödülü değerlendirmesinde ise maketin ele aldığı konuya ve verdiği mesaja bakılacak.

Ödüller (İlkokul ve Ortaokul Seviyelerinde)
En İyi Yaratıcılık Ödülü
En iyi Estetik Ödülü
En İyi Konu Ödülü
Jüri Özel Ödülü

Açıklamalar:
Yarışmaya her okul en fazla 3 maketle katılabilir.
Her maket en fazla 3’er kişiden oluşan öğrenci grupları ile yapılabilir.
Maketler, maksimum 1,5 m x 1,5 m ölçülerinde olabilir.
Maketler, geri dönüşüm malzemeleri (kağıt, karton, plastik, cam, kompozit, metal, cam vb. ambalaj atıkları) kullanılarak yapılmalıdır.
Maketler, 13 Mayıs 2019 tarihinde sadece Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi - Örnek Mah. Şehit Cahar Dudayev Cad. No: 111 adresine teslim edilecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT