9. Leyla Gencer Şan Yarışması Başvuruları Açıldı

9. Leyla Gencer Şan Yarışması Başvuruları Açıldı

Tarihler: 06 Kasım 2017 Pazartesi ~ 10 Nisan 2018 Salı

Yer: leylagencer.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 6, 2017 ~ Nis 10, 2018

Opera dünyasına kazandırdığı genç yeteneklerle uluslararası alanda önemli bir yer edinen, bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan Leyla Gencer Şan Yarışması’nın başvuruları açıldı.

Bu yıldan itibaren Borusan Sanat’ın da katılımıyla, İKSV, Borusan Sanat ve La Scala Tiyatrosu Akademisi tarafından organize edilen yarışmanın başvuruları, 10 Nisan 2018’e kadar devam edecek. Jüri başkanlığını Renato Bruson’un üstleneceği yarışmanın final serisi ise 23-28 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Uzak Doğu’dan Amerika’ya uzanan katılımcı yelpazesini göz önünde bulundurarak bu yıl itibariyle başvuru ve ön eleme süreçlerine yeni düzenlemeler getirildi.

Daha önceki yıllarda Avrupa şehirlerinde gerçekleştirilen ön elemelere, bu yıl itibariyle internet üzerinden gönderilen video kayıtları ile değerlendirme de eklenecek. Ayrıca tüm başvurular internet platformu Yap Tracker üzerinden alınacak ve başvuru ücreti için banka havalesinin yanı sıra kredi kartı ile ödeme de kabul edilecek.

Yarışmanın ön elemeleri, 26-27 Nisan 2018’de Milano’da, 5-6 Mayıs 2018’de İstanbul’da gerçekleştirilecek. Adaylar ayrıca canlı ön elemelere katılmak yerine başvuru sırasında video kayıtlarını internet üzerinden yükleyerek de ön elemeye katılmayı seçebilecekler. Ön eleme sonuçları ise yarışmanın sitesinden 10 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacak. E-posta yoluyla da bildirim alacak olan yarışmacıların final serisi 23-28 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

18-32 yaş arası tüm ses gruplarından şancılara açık olan yarışmada birinci olan yarışmacı € 12.500, ikinci olan yarışmacı € 7.500 ve üçüncü olan yarışmacı ise € 3.500 ile ödüllendirilecek.

Ayrıca finalde dinleyicilerin oylarıyla belirlenecek Leyla Gencer Halk Ödülü’nün sahibi, İstanbul Müzik Festivali’nin bir konserinde yer alacak. La Scala Tiyatrosu Akademisi’nden üç aylık eğitim bursu ödülü, La Scala Tiyatrosu Akademisi Özel Ödülü ile sahibini bulacak. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Özel Ödülü verilecek olan yarışmacı, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde bir konser vermeye hak kazanacak.

Ayrıntılı bilgi için: www.leylagencer.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT