9. Uluslararası İstanbul Çevre Kısa Film Festivali

Tarihler: 09 Kasım 2010 Salı ~ 01 Mart 2011 Salı

Yer: İstanbul

Nereden Alınır: www.cevrefilm.org

Adres: İncirli Cad. Bağlarbaşı Apt. No:54/9 Bakırköy- İstanbul Bakırköy İstanbul

Telefon: O212 660 81 24

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 9, 2010 ~ Mar 1, 2011
9. ULUSLARARASI İSTANBUL ÇEVRE KISA FİLM FESTİVALİ
(27 - 30 NİSAN 2011)

Türkiye’nin ilk ve tek çevre temalı kısa film etkinliği olan Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali 27 - 30 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Çevre Film tarafından düzenlenen festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği, Bakırköy Sanatçılar Derneği (BASAD) sponsorluğunda yapılmaktadır.

FESTİVAL KAPSAMINDA ATÖLYELER VE ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI.

UYGULAMALI ATÖLYELER
Her yaş ve meslek grubundan isteyenlerin katılımına açık olan; Film yapım- Senaryo- Kamera Önü Oyunculuğu- Fotoğrafçılık Atölyeleri uzman eğitmenler eşliğinde, profesyonel ekip ve ekipmanlarla gerçekleştirilecek. Atölyelerde gerçekleştirilen çalışmaların festival sırasında izleyicilerle buluşması sağlanacak olup, ilk dönem başvuruları 1 Aralık 2010 gününe kadar yapılabilecek.

ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI
Çevre temasını doğrudan ya da dolaylı işleyen kurmaca, belgesel ve canlandırma türündeki kısa filmlerin kabul edildiği ulusal düzeydeki yarışmanın bu yılki seçici kurul üyeleri şu isimlerden oluşmaktadır:

ÖN SEÇİCİ KURUL(Abecesel sıra ile) :
Bera YILMAZ (Sanat Tarihçisi), Ergin GÜLEN (Karikatürist), Melikcan ZAMAN (Müzik Direktörü), Rukiye YENİGÜL (Yönetmen Yard.)

SEÇİCİ KURUL(Abecesel sıra ile): Binnur FEYİZLİ (TV Yapımcısı-Yönetmen), Ediz HUN (Sinema Sanatçısı), Hayri ÇÖLAŞAN (Görüntü Yönetmeni), Mehmet AÇAR ( Sinema Yazarı), Nesimi YETİK (TV Yapımcısı), Sadi ÇİLİNGİR (Sinema Yazarı), Vural ÇAVUŞOĞLU (Yapımcı-Yönetmen)

Katılan filmlerin her dalda ayrı olarak değerlendirilecek yarışmanın son katılım tarihi 1 Mart 2011 dir.

ATÖLYELER VE ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURULARI VE BİLGİ İÇİN:
ÇEVRE FİLM
İncirli Cad. Bağlarbaşı Apt. No:54/9 Bakırköy- İstanbul
www.cevrefilm.org
info@cevrefilm.org
O212 660 81 24-0532 254 80 32-0506 555 72 30

Festival Yönetmeni: Vural Çavuşoğlu “Kısa Filmler, sinemanın temel taşı olmakla kalmayıp, ulusal kültürlerin de en önemli tanıtım araçlarından birini oluşturmaktadır”. İşte kısa filmin bu gücünden yararlanarak, ülkede çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve gelecek kuşaklara daha güzel bir dünya bırakılması amaçlanmaktadır. Ancak, ne yazık ki ülkemizde çevreye, doğaya ve kültürümüze değer verdiği söylenen pek çok kişi, kurum ve kuruluş, iş bir şeyler yapmaya ve yaratmaya geldiğinde pek ortada görünmemektedir. Bu festival ve çalışmalar büyük özveri ve büyük çabalar ile gerçekleştirilmektedir. Bunun en büyük kanıtı da halen yürütülebilmekte olan ülkemizdeki çevre konulu tek sinema etkinliğidir.

Her yıl düzenlediğimiz ulusal düzeydeki çevre konulu kısa film yarışmasına, her geçen yıl katılım artmakta ve yapılan filmlerin nitelikleri sürekli gelişmektedir. En azından pek çok yönetmen ve yapımcı çevre konusunda filmler üretmeye başlamıştır ve bu filmler, yıl içerisinde pek çok çevre ve sinema konulu etkinliklere, gösterilere gönderiyoruz ve tüm çabalar yerini buluyor. 1999 yılında Foça’da başlayıp Kuşadası’nda devam eden ve son 6 yıldır İstanbul’da gerçekleştirilmekte olan Festivalin, 2011’den başlayarak tüm içeriği ile daha kapsamlı olmasını sağlamak amacımızdır. Ancak Konu çevre olunca gerçekten çok az destek bulabiliyoruz.

Festival ile ilgili tüm bilgiler www.cevrefilm.org adresinden edinilebilir.






istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT