Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma Yarışması

Tarihler: 22 Eylül 2008 Pazartesi ~ 30 Eylül 2008 Salı Son Başvuru Tarihi: 29 Mayıs 2009

Yer: Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi

Nereden Alınır: www.obarsiv.com/guncel.html

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2008 ~ Eyl 30, 2008

5. Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma Yarışması’na başvurular başladı.

Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi, Avrupa Bankacılık ve Finans Tarihi Birliği (EABH) ve Tarih Vakfı’nın işbirliğiyle düzenlenen Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma Yarışması için kayıtlar başladı. Garanti Bankası’nın desteğiyle 5. kez gerçekleştirilecek yarışmaya başvuran katılımcıların, dosyalarını en geç 29 Mayıs 2009 Cuma günü saat 17:00’ye kadar, postayla ya da elden yazışma adresine ulaştırması gerekiyor.

Yarışma, Türkiye bankacılık, finans ve iktisat tarihinin Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan dönemine ilişkin bilimsel araştırmaları özendirmeyi ve bu konuda bir gelenek oluşturmayı amaçlıyor. Bilimsel makale, yüksek lisans tezi, doktora tezi ve kitap olmak üzere 4 kategoride kabul edilecek çalışmalar, ekonomist ve tarihçilerden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışma kapsamında ayrıca, 1 doktora öğrencisine araştırma bursu sağlayan “Garanti Bankası Özel Ödülü” de verilecek.

Yarışma iki aşamada gerçekleştirilecek. Birinci aşamada, katılımcıların başvuru dosyaları ön elemeden geçirilecek. İkinci aşamada, başvuruları geçerli olan adaylar, katıldıkları kategoride eserlerini jüriye sunacak. Ödüller, Aralık 2009’da yapılacak törenle sahiplerine verilirken, ödül kazananlar basına ve kamuoyuna duyurulacak.
Ayrıntılı bilgi için: www.obarsiv.com/guncel.html

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT