En Güzel Fikir Yarışması

Tarihler: 11 Ağustos 2011 Perşembe ~ 11 Eylül 2011 Pazar

Yer: www.enguzelfikir.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 11, 2011 ~ Eyl 11, 2011

‘Türkiye Patent Hareketi’ yılın ikinci yarısına fikirleri özgür bırakan bir yarışmayla giriyor. Web sitesi üzerinden düzenlenecek olan ‘En Güzel Fikir’ yarışması Türkiye’nin en ilginç fikrinin sahibini arıyor.

‘Türkiye’deki patent ve AR-GE bilincini arttırma hedefi ile başlatılan ‘Türkiye Patent Hareketi’ yılın ikinci yarısına tüm fikirleri özgür bırakacak bir yarışma ile giriyor. Toplumun buluş ve patent konusundaki farkındalığını arttırmak için 2011 yılının ilk gününden beri önemli çalışmalar yürüten ve adından sıkça söz ettiren ‘Türkiye Patent Hareketi’ kapsamında hayata geçirilen ‘En Güzel Fikir’ yarışması her hafta 9 farklı kategorideki en ilginç fikirleri ödüllendirecek. ‘Fikirmetre’ üzerinden derecelendirme yapacak olan ‘En Güzel Fikir’ projesi Türkiye’nin en ilginç fikirlerini arıyor!

‘Zamanla öğrenilen ve yöntemleri zamanla profesyonelleşen ‘fikir’ üretme eyleminden ilham alan ‘Türkiye Patent Hareketi’ başlattığı ‘En Güzel Fikir’ yarışmasıyla www.enguzelfikir.com sitesinde paylaşılan tüm fikirleri oylamaya sunuyor. Birincinin sosyal medya üzerinden yapılacak oylama ile belirleneceği yarışmada, her hafta yenilenecek olan birincileri birbirinden özel ödüller bekliyor.

‘ ‘Türkiye Patent Hareketi’ kapsamında başlatılan ‘En Güzel Fikir’; ‘Toplumdaki her bireyin aklı asi bir çocuk gibidir. Sadece gündelik hayatın gereklilikleri üzerine düşünmekle yetinemez ve eşsiz fikirler üretmek isterler’ diyor ve herkesi aklına gelen en sıra dışı fikirleri paylaşmaya çağırıyor. Web sitesi üzerinden sosyal medya oylaması ile değerlendirmeye alınacak olan ‘En Güzel Fikir’; eğitimden sağlığa, otomotivden teknolojiye kadar 9 farklı kategoride kullanıcıların akıllarına gelen anlık fikirleri değerlendirmeye alıyor.

‘Özgün bir fikir üreten toplumların kısa sürede aldığı yol malum. Bizim de kendi fikri alt yapımıza sahip olmamızın önemi bu noktada ortaya çıkıyor. AR-GE çalışmalarına ağırlık veren ve kendi teknolojisini, ihtiyacını kendi tasarlayabilen bir ülke olma yolunda doğru adımlar atabilmek için üretim odaklı düşünmeyi öğrenmek gerekiyor.

‘Bu ulusal ihtiyacın bir sonucu olarak başlatılan ‘En Güzel Fikir’in ilk amacı; bireylerin akıllarından geçirdikleri ancak üzerine gitmedikleri birçok güzel fikrin toplum tarafından ne kadar beğenilebileceğini göstermek. Topluma fikirlerinin ne kadar beğeni aldığını göstermek ve sürpriz ödüller kazanmalarını sağlamak ‘Türkiye Patent Hareketi’ projesinin ilk iyi ‘fikir’ oldu! Bundan sonraki tüm iyi fikirler ise www.enguzelfikir.com üzerinden yarışıyor olacak!

‘ ‘En Güzel Fikir’ Nasıl Belirlenecek?

‘Hem fikir sahipleri hem de oylamaya katılanlar için kolaylık olabilmesi için fikirleri 9 farklı kategoriye böldük. Günlük İhtiyaçlar, Otomotiv, Sosyal Sorumluluk, Yeme-İçme, Bilgisayar-İnternet, Spor ve Sanat başlıklı spesifik konularda fikirler kategorize edilebiliyor. ‘Benim fikrim o kadar farklı ki kategorilere sığmıyor’ diyenler içinse ‘Genel’ başlığı sunuluyor.

‘Kendi kategorisinde her hafta Facebook ve beğeni butonundan en çok oyu alan fikirler otomatik olarak ‘fikirmetre’de sıralanacak. Kendi kategorisinde haftanın birincisi olan, Türkiye’nin en dinamik kampanya sitesi olan FırsatlarVadisi.com ortaklığıyla sürekli yenilenen sürpriz hediyelerin sahibi olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT