İGDAŞ, En ´Havalı`Fotoğraf Karelerini Arıyor

Tarihler: 08 Mart 2011 Salı ~ 25 Mayıs 2011 Çarşamba

Yer: İGDAŞ

Nereden Alınır: www.igdas.com.tr,www.tfsf.org.tr

Telefon: 0212 499 10 62

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 8, 2011 ~ May 25, 2011

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi İGDAŞ, En “Havalı” Kareler fotoğraf yarışması düzenliyor.

İstanbul’da yaptığı doğalgaz yatırımları ve altyapı çalışmalarıyla İstanbul’un havasını temizleyen İGDAŞ, İstanbul’u en güzel yansıtan fotoğrafları seçmek ve sergilemek için En “Havalı” Kareler temalı fotoğraf yarışması düzenliyor.

1 Mart’ta başvuruları başlayan fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar, Dünya Çevre Günü’nde sergilenecek.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu danışmanlığında İGDAŞ tarafından düzenlenen, En “Havalı” Kareler fotoğraf yarışması başvuruları, 25 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecek.

Fotoğraf yarışmasının, İGDAŞ’ın İstanbul’a verdiği hizmetin sonuçlarını bir kez daha ortaya koyacağını belirten İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, “İstanbul’un havasının kirli olduğu yılları hatırlamak için fazla eskiye gitmeye gerek yok. 1990’lı yılların başında, İstanbul’da nefes almak bile imkansızdı.

Haberlerde, hava kirlilik oranları veriliyor ve halk, mecbur kalmadığı sürece sokağa çıkmaması konusunda uyarılıyordu. 1990’lı yılların başlarında kış aylarında kükürtdioksit oranı ortalama 250 mikrogram/metreküp iken İGDAŞ’ın çalışmaları ve doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte bugün bu oran, 7 mikrogram/metreküp’e düşürüldü.

Bilindiği gibi Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği üst değer 125 mikrogram/metreküp’tür. İstanbul’un havasını temizlemek için yılmadan çalıştık ve doğalgazı, İstanbul halkının hizmetine sunduk.

İstanbullular, doğalgazı tercih ederek şehrin havasının temizlenmesinde bizlere yardımcı oldular. Şimdi onların kareleri ile İstanbul’u görmek istiyoruz” dedi.

İGDAŞ abonelerine yönelik olarak düzenlenen bu yarışmaya, doğalgaz kullanılan yerde ikamet eden 18 yaşından büyük tüm profesyonel ve amatör fotoğrafçılar katılabilecek. Fotoğraf yarışmasının seçici kurulu, Öğretim Görevlileri; Prof. Dr. Güler Ertan, Prof. Sabit Kalfagil, fotoğraf sanatçıları; Merih Akoğul, Arman Camgözoğlu, Gültekin Çizgen, İzzet Keribar ve İGDAŞ Kurumsal İletişim ve Medya İlişkileri Müdürü Gülaçar Hız’dan oluşuyor.

Not: Fotoğrafseverler yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgilere İGDAŞ’ın www.igdas.com.tr ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun www.tfsf.org.tr adreslerinden ulaşabilirler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT