İstanbul Lisesi 8. Liselerarası Kısa Film Yarışması

Tarihler: 07 Şubat 2011 Pazartesi ~ 06 Mayıs 2011 Cuma

Yer: İstanbul Lisesi Sinema Kulübü

Nereden Alınır: www.ielsinema.com

Adres: İstanbul Lisesi Türkocağı Cad. No: 4 Cağaloğlu İstanbul Cağaloğlu İstanbul

Telefon: 0212 514 15 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 7, 2011 ~ May 6, 2011

İstanbul Lisesi Liselerarası Kısa Film Yarışması bu sene de tüm lise öğrencilerini film çekmeye davet ediyor.

İstanbul (Erkek) Lisesi, 7 sene önce düzenlemeye başladığı Liselerarası Kısa Film Yarışması`nı bu sene de kaldığı yerden tüm hızıyla devam ettiriyor. Yarışma Türkiye`de düzenlenen ilk ve tek liselerarası kısa film yarışması olma özelliğine sahip. Geçtiğimiz sene Türkiye`nin dört bir yanından toplam 124 filme ev sahipliği yapan yarışma, bu sene daha çok gence ulaşmayı amaçlıyor.

Yarışma, öğrencileri genç yaşta sinemaya yöneltiyor ve onlara sinema sevgisi kazandırmayı hedefliyor, bu sayede Türk Sinemasının geleceğine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Kısacası Türk Sineması`nın geleceğini arıyor! Sinema çevreleri tarafından büyük beğeni toplayan “İstanbul Lisesi Liseler Arası Kısa Film Yarışması”, genç yönetmen adaylarına güzel fırsatlar tanıyor, gençlerle ustaları bir araya getiriyor ve tüm liseli gençleri kısa film çekmeye davet ediyor.

Yarışma jürisinde; oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, Ruhi Sarı, Hasibe Eren, Bennu Yıldırımlar, Özge Özberk, Yiğit Özşener; yönetmen Selim Demirdelen, Selim Evci, Haşmet Topaloğlu; yapımcı Didem Döşer; İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhan Kandemir; "Altyazı" Dergisi Yazı İşleri Müdürü Nadir Öperli ve İELEV İletişim Sorumlusu Elif Posos Devrani yer alıyor.

Jüri değerlendirmesi sonucunda birinci seçilen filmin yönetmenine HD kamera, ikinciye dijital fotoğraf makinesi, üçüncüye IPOD ve mansiyon olarak DivX DVD Oynatıcı gibi çeşitli ödüller veriliyor.

Son Katılım Tarihi 6 Mayıs 2011!
Yarışma sonuçları, genç sinemacı öğrencilerin ustalar ile bir araya geleceği ve ödüllerin sahiplerini bulacağı, haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek olan ödül gecesinde açıklanacak.

Yarışma süreci, katılım şartları, ön başvuru ve iletişim için tüm bilgi ve gelişmelere İstanbul Lisesi Sinema Kulübü internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT