İstanbul - Orchestra'Sion Uluslararası Piyano Yarışması

Tarihler: 11 Kasım 2013 Pazartesi ~ 17 Kasım 2013 Pazar

Yer: Notre Dame de Sion Lisesi

Adres: Cumhuriyet Cad. 127 Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 219 16 97

Web: http://http://www.nds.k12.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2013 ~ Kas 17, 2013

Ülkeleri buluşturan sanat köprüsü

İstanbul - Orchestra’Sion- Uluslararası Piyano Yarışması’nın hedefi, dünyanın dört bir yanından seçilmiş olan, uluslararası düzeydeki profesyonel müzisyenleri tanıtmaktır. Ülkeleri buluşturan bu sanat köprüsü; sanatçılara, kendilerini rahatça ifade edebilecekleri bir müzikal alan sunmakta, dinleyiciler ve uluslararası üne sahip konser sanatçılarından oluşan jüriyle, gerek sanatsal gerekse insani paylaşımlarını sağlamayı amaçlamaktadır. Dünyaca ünlü piyanistlerden Süher Pekinel ve Ayşegül Sarıca tarafından desteklen ve jüri başkanlığını Stéphane Blet'in yaptığı bu yarışma, yıllar içerisinde, Türkiye’de, Akdeniz bölgesinde ve giderek dünya çapında öneme sahip, bir müzik etkinliği olmayı hedeflemektedir.

Yarışma seçmeleri, İstanbul’un merkezinde bulunan Notre Dame de Sion Fransız Lisesinin konser salonunda gerçekleştirilecektir.
Halka açık sınavlar, çeyrek final elemeleri, yarı final ve final aşamalarından oluşacak; finalde bir Türk bestecinin eserinin yorumlanması zorunlu olacaktır.

• Çeyrek final: Pazartesi ve Salı saat 14.00’ten 20.00’ye kadar Çarşamba saat 14.00’ten 18.00’e kadar
• Yarı final: Perşembe ve Cuma saat 13.00’ten 19.00’a kadar
• Final: Pazar 10.00’ten 13.00’e kadar ve 14.00’ten 17.00’ye kadar

Uluslararası Piyano Yarışması’nın kapanış töreni 17 Kasım 2013 Pazar günü saat 19.00'da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacaktır. İzleyicilere açık olan gece, TRT HD kanalından canlı olarak yayınlanacaktır. Ödül törenininde, 1.İstanbul Orchestra'Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nın galipleri, 4 mini konser verecektir.

İstanbul - Orchestra'Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nın Juri Üyeleri
Stéphane Blet ( Jüri Başkanı)
Ali Darmar
Dong Jun Kim
Süher Pekinel
Nikoloas Samaltanos
Ayşegül Sarıca
Franck Ciup

Jüri Başkanı Stéphane Blet : « Sayın Yann de Lansalut’nün girişimiyle ilki düzenlenen 'Uluslararası Piyano Yarışması' na başkanlık etmek, uzun süredir bir Türkiye âşığı olan beni çok mutlu etti. Bu organizasyonun çok sayıda yetenekli piyaniste ve Avrupa’da henüz pek bilinmeyen son derece zengin bir müzik tarihine sahip olan; Cemal Reşit Rey, Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Ali Darmar gibi, önemli klasik müzik bestecileri yetiştirmiş olan Türkiye ile Fransa arasında bir köprü oluşturacağı için mutluyum.

Okul müdürü Sayın Yann de Lansalut Piyano Yarışması projesini şöyle açıklıyor :

Sanat ve ku¨ltu¨r eğitimi, gerçek bir eğitim anlayışının en temel önceliklerden biridir. Eğitimde sanat uygulamaları ve bu kapsamda müzik uygulamaları, bireyin entelektüel geliniminin yapı tas¸larını oluşturur.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, 20.yüzyılın ilk yıllarından itibaren olağanüstü bir grafik sanatlar atölyesine, kapsamlı bir kütüphaneye, en az on adet çalışma piyanosuna ve bir de konser piyanosuna sahipti. O günlerden bugünlere, nice mezunumuz Notre Dame de Sion’da aldıkları eğitim ve gördükleri destek sayesinde edebiyat, resim, müzik yeteneklerini parlak kariyerlerle devam ettirmişlerdir.

İstanbul Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, birkaç yıldır eğitim projesini sanat yoluyla uluslararası bir boyuta da taşımaya talipti.

Bu doğrultuda Bir yıl Tu¨rkc¸e yazan bir yazarın kitabına, ertesi yıl Tu¨rk ya da yabancı bir yazarın Fransızcadan Tu¨rkc¸eye çevrilmiş kitabına verilen NDS Edebiyat O¨du¨lu¨, bu projenin ilk asamsını oluşturuyordu. Bundan böyle, ikinci as¸amayı Uluslararası Piyano Yarıs¸ması oluşturacaktır. Bu etkinlik, öncelikle yetenekleri tanıtmayı, ayrıca İstanbul'un çok önemli ve hareketli müzik ve sanat hayatına degˆer katmayı hedeflemektedir. Uluslararası Piyano Yarıs¸ması, aynı zamanda, yaratacağı etkiyle dünyadaki tüm NDS Okulların da sesi olacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT