İstanbul Portreleri için Seçmeler

Tarihler: 15 Ekim 2009 Perşembe ~ 24 Ekim 2009 Cumartesi 15 - 24 Ekim arası her gün 11:00 - 20:00

Yer: Garajistanbul

Nereden Alınır: www.garaistanbul.org

Adres: Tomtom Mahallesi Yeni Çarşı Caddesi Kaymakam Reşat Bey Sokak No: 11/A Galatasaray Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2009 ~ Eki 24, 2009
Belçikalı yönetmen Michael Laub, garajistanbul`un 2010 projesi “istanpoli” kapsamında gerçekleştirilecek “İstanbul Portreleri” adlı performansta yer alacak profesyonel ve profesyonel olması gerekmeyen oyuncular seçmeye 15-24 Ekim tarihleri arasında İstanbul’a geliyor!

“istanpoli” nedir?
istanpoli garajistanbul`un İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesidir. is-tan-poli, yunanca “şehre doğru” anlamına gelir ve İstanbul`un eski isimlerinden biri olduğu söylenir. garajistanbul`un projesinde 5 uluslararası tasarımcı İstanbul için, İstanbullularla, İstanbul`a dair iş üretecek.
A.B.D.`den Claude Wampler, Belçika`dan Michael Laub, Almanya`dan Rimini Protokoll, Belçika`da üretimini sürdüren Meg Stuart (Damaged Goods) ve Türkiye`den Övül Avkıran-Mustafa Avkıran [10+]`ın hazırladıkları oyunlar 2010 yılı boyunca garajistanbul`da, daha sonra da dünyanın çeşitli yerlerinde seyirci ile buluşacak. Ve bütün oyunlarda sahnede İstanbullular olacak, oynayanların profesyonel olması gerekmeyecek.

“İstanbul Portreleri” nedir?
Michael Laub İstanbul’da yaşayan profesyoneller ve/veya profesyonel olmayanlarla çalışarak portreler oluşturacak ve canlı portreleri sahneye uyarlayacak.
Canlı portreleri sahneye uyarlama fikri, 2002`de Hamburger Schauspielhaus`ta (Hamburg Sahnesi), çalışan oyuncuların 6 dakikalık portrelerinden (Porträts 360 Sek) oluşan bir oyunla başladı. Oyunculara, yer gösterici, tiyatro direktörünün şoförü ve temizlikçi kadın gibi diğer tiyatro çalışanları da eklendi. Böylece, yan yana duran 14 kişinin kendi karakterleri, o kurumun bir çeşit portresini oluşturdu.
2004’te Romaeuropa Festivali için performans sanatçısı Marina Abramovic ve onun işlerinden oluşan çok katmanlı bir portre (The Biography Remix) yaratıldı. Laub daha sonra, Alone/Gregoire (Astrid Endruweit, Greg Zuccolo) adlı eserini yaratmak için Remote Control Productions`ın uzun dönemli iki çalışanına odaklandı. Özel günce alıntılarından işe yaramaz ev filmlerine kadar, son derece yapay ve tamamen gerçekçi kişisel eşyalar, çalışanların portrelerinde bir araya getirildi.
2007’den beri Laub, Portrait Series Berlin`in son bölümü olan Professional and Non-Professional Dancers örneğinde olduğu gibi bu konsepti farklı bölgelere taşıyarak genişletmek istemektedir.

Seçmeler: 15.- 24 Ekim arası her gün 11:00 - 20:00
Provalar: 20. Mart - 28. Nisan 2010
Gösteriler: 28 Nisan - 18. Mayıs 2010
Başvurular başlamıştır.
Katılım ve bilgi için: Pazartesi – Cuma 14:00 – 17:00 arası 0532 548 29 08 numaralı telefondan Ebru Karaca ile görüşebilirsiniz, istanpoli Projesi Prodüksiyon Yönetmeni


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT