Renin Akademisi Türkiye Proje Yarışması’na

Tarihler: 26 Nisan 2009 Pazar ~ 30 Haziran 2009 Salı

Yer: Renin Akademisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 26, 2009 ~ Haz 30, 2009
Renin Akademisi Türkiye’nin faaliyetlerine bir yenisi eklendi: Renin Akademisi Türkiye Proje Yarışması
Renin Akademisi Türkiye Proje Yarışması’na katılımlar başladı

Lider yerli ve yabancı hekimlerin buluştuğu bir lansman toplantısı ile faaliyetlerine başlayan ve alanında bir ilk olan 2008 senesinde Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Renin Akademisi Türkiye, Nisan ayından itibaren başvuruların başladığı hekimlere yönelik proje yarışmasını hayata geçirdi. Yarışma, ülkemiz koşullarında uygulanabilecek ve yayınlanabilecek renin anjiyotensin sisteminin araştırılmasını konu eden daha önce ödül almamış, yurtdışı uygulaması olmayan tüm projelere açık olarak tasarlandı.

30 Haziran 2009 tarihine kadar katılımın mümkün olduğu proje yarışmasına katılımcı hekimler bireysel ya da ekip olarak başvurabiliyorlar. Yarışmanın sonuçları Eylül ayı içinde Renin Akademisi Türkiye internet sitesinden duyurulacak.

Konu ile ilgili detaylı bilgi, yarışma katılım şartları ve başvuru formu için Renin Akademisi Türkiye’nin www.reninakademisi.com isimli internet sitesine başvurabilirsiniz.

Renin Akademisi Hakkında:
Renin Sistemi hakkında farkındalığı artırmak amacıyla ilk olarak 2005 yılında kurulan Global Renin Akademisi’nin çalışmaları örnek alınarak ABD, Kanada ve önemli Avrupa ülkeleri dahil dünyanın 15 farklı ülkesinde Ulusal Renin Akademileri kurulmuştur. Renin Akademisi Türkiye ise kuruluş çalışmalarına 2008 yılının başında başlamış ve yoğun çalışmalar sonucunda 15 Kasım 2008 tarihinde ülkemizdeki hekimlere resmi olarak duyurusu yapılmıştır.

Bilindiği üzere Hipertansiyon, gerek görülme sıklığı gerekse yarattığı morbidite ve mortalite oranları ile en tehlikeli kronik hastalıklar arasında ilk sırada yer almaktadır. Yapılan araştırmalarda ülkemizde de her 5 hastadan 4’ünde yeterli kan basıncı kontrolü sağlanamadığı ortaya çıkmıştır. Hastaların tansiyon olarak bilinen kan basınçlarının yükselmesinde RENİN SİSTEMİ’nin önemli bir yeri vardır. Bu sistem ve yüksek tansiyon vücudumuzdaki kalp, böbrek, beyin ve göz gibi organlarda da hastalıklara ve hasara yol açar. Bu sistemi hedef alan ilaçlar bu gibi hastalıkları önleyici özelliklere sahiptir.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT