Uygarlıkların Künyesi İstanbul

Tarihler: 24 Kasım 2010 Çarşamba ~ 29 Kasım 2010 Pazartesi

Yer: Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kültür Yönetmenliği

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 24, 2010 ~ Kas 29, 2010
UYGARLIKLARIN KÜNYESİ İSTANBUL

Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kültür Yönetmenliği, İstanbul ruhunu her yıl yaşatacak ve yeni yönleriyle gözler önüne serip geleneksel hale gelecek bir festivalin temelini atmak üzere bir kez daha gençlerle elele veriyor.

Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kültür Yönetmenliği, İstanbul’un anlam ve önemini genç nesillere aktarmak, fark edilmeyen İstanbul olgusunu gençlerin kendi ürettikleri projelerle ve sergiledikleri etkinliklerle fark edilir hale getirmek üzere bir dizi yarışma düzenliyor.

İstanbul ruhunu her yıl yaşatacak ve yeni yönleriyle gözler önüne serecek geleneksel bir festivalin de temelini atması amaçlanan İstanbul temalı bu yarışmalar “maket, kıyafet, belgesel ve kısa metrajlı film ile fotoğraf yarışması” başlıkları altında toplanıyor. İstanbul ili dahilinde bulunan ve belirlenen tarihe kadar katılım bildirisini komiteye iletmiş her okulun katılabileceği projeye başvurular 29 Kasım’a kadar devam ediyor. Başvuran projeler arasından jüri tarafından seçilecek olanlar, 2-3 Aralık tarihlerinde Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Etkinlikte tarihsel süreçte pek çok yönüyle dünyayı etkilemiş olan İstanbul’u, geleceğimiz olan gençlerin gözüyle görebilme imkânı oluşturulması amaçlanıyor. Macaristan ve Almanya’nın 2010 Kültür Başkenti olan şehirlerinden gelen gençlerle ortak bir etkinlikte buluşacak olan gençlerimizin aynı zamanda evrensel değerleri pekiştirme ve içselleştirme fırsatını da yakalaması planlanıyor. Genç neslin sosyo-kültürel alanda ‘Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme’ anlayışıyla toplumla kaynaşması, kendini ve bakış açısını topluma anlatabilmelerinin önündeki engellerin kaldırılabilmesi etkinliğin önemli amaçlarından bir diğeri.

Ortaöğretim kurumlarındaki gençlerin bundan sonraki yıllarda da gelenekselleştirerek sürdürebilecekleri, geniş katılımlı ve ‘İSTANBUL’ konulu; yeteneklerini buluşturarak yarıştıkları ve gelişimlerini ortaya koydukları bir festival oluşturulabilmesi için ilk adım da bu etkinlikle atılacaktır.

Projede Yetkili Okullar: Beykent Eğitim Kurumları, Güngören İzzet Ünver Lisesi, Büyükçekmece Lisesi, Şişli Mecidiyeköy Anadolu Lisesi, Bahçelievler Anadolu Lisesi

Proje Sorumlusu Öğretmenler: Hicran Koçak (Tarih Öğretmeni), Türkan Yoldaş (Tarih Öğretmeni), Gözde Tarım (Resim Öğretmeni), Serpil Güven (Edebiyat Öğretmeni), Nevin Özcan (Psikolojik Danışman ve Rehberlik Birimi Öğretmeni)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT