!f-Kolik Partisi

Etkinlik Konser Parti !f-Kolik Partisi

Tarihler: 23 Şubat 2006 Perşembe ~ 23 Şubat 2006 Perşembe - Saat: 21:30

Yer: Indigo Music Hall

Ücret: 20 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Indigo

Adres: İstiklal Cad. Akarsu Sk. Mısır Ap. No:1-2 / Galatasaray Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 85 67

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trŞub 23, 2006 ~ Şub 23, 2006
!f-Kolik Partisi
23 Şubat Perşembe, 21:30


WhoMadeWho (Gomma, Kopenhag)
TomBoy (WhoMadeWho DJ Set)
Kaan Özcan (Dinamo 103.8)
Bu yıl beşinci yaşına giren !f’in rengarenk geçeceğine inandığımız ‘!f Kolik’ partisinin hediyesi Kopenhaglı üçlü WhoMadeWho.
23 Şubat Perşembe gecesi Indigo’da düzenlenecek olan ‘!f Kolik’ partisinde WhoMadeWho’nun canlı performansının ardından, grup üyelerinden TomBoy pikapların başına geçecek. Geceyi Dinamo 103.8’den Kaan Özcan başlatacak.

WhoMadeWho (Gomma, Kopenhag) www.whomadewho.dk
WhoMadeWho neo-wave, punk-funk karışımı müzikleri ve şaşırtıcı cover’larıyla geçtiğimiz sene disko ışıkları altında en fazla parlayan isimlerden biriydi. Vokalde Tomas Hoffding, gitarda Jeppe Kjellberg ve bateride Tomas Barfod’dan oluşan grup 2003’de bir araya gelerek kendilerine AC/DC’nin albümlerinden birinin adını vermeye karar verir: WhoMadeWho.

Gençliğinde funk ve caz gruplarında çalan tecrübeli baterist Barfod 90’larda kulüp müziğine yönelerek dikkat çeken bir DJ/prodüktör haline gelir. Get Physical’dan kayıtları yayınlanan Barfod’u Tomboy adıyla Gomma’dan yayınladığı işlerle de tanıyoruz. Daha farklı bir müzikal geçmişe sahip olan Kjellberg ise avangart caz gruplarında çalarak başladığı müzik hayatına Kopenhag konservatuarında ritmik müzik eğitimiyle devam eder ve sonrasında ‘Go Out’ isimli bir albüm çıkarır. Hoffding ise bir garage-rock grubunda çalmaktadır.

WhoMadeWho için bütün macera, 2004’te Münihli Gomma’dan çıkan ‘Two Covers for your Party’ ile başladı. Benny Benassi’nin ‘Satisfaction’ parçasının muhteşem bir yorumunun yanında Mr. Oizo’nun Flat Beat’inin de bir cover’ını içeren EP’yi ‘The Loop’ ve ‘Happy Girl’ çalışmaları takip etti. NME’den DJ Mag’e İngiliz basınının yanısıra Tiga, Cassius, Daft Punk, Air, Andrew Weatherhall vb. pek çok büyük isim WhoMadeWho’ya övgüler yağdırdı.

Soulwax’in öncesinde çalmaya başlayan WhoMadeWho’nun Sonar’dan Optimo partilerine kadar çalmadığı yer kalmadı ve bir live-band olarak haklı bir ün edindiler. Üstelik daha bir albümleri bile olmadan. Neyse ki bekleyiş uzun sürmedi ve grup geçtiğimiz yaz sonu Gomma’dan kendi isimlerini talııyan ilk albümlerini çıkardı. Munk, Tahiti 80 gibi isimlere yaptıkları remikslerle de tanınan WhoMadeWho’nun enerjisini en çok aktarabildiği yer ise kesinlikle canavar sahne şovları.


istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu