Gail Gilmore

Tarihler: 17 Mart 2009 Salı ~ 17 Mart 2009 Salı - Saat: 20:00

Yer: Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi

Ücret: Tam: 10,00 TL, Öğrenci: 7,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve SGM Gişe

Adres: Sabancı Üniversitesi, Orhanlı Tuzla İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0216 483 90 26 - SGM

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMar 17, 2009 ~ Mar 17, 2009
SGM 2008-2009 sezonunun ikinci yarısına ABD’li mezzo soprano Gail Gilmore’un konseri ile başlıyor. Sanatçı 17 Mart Salı günü Türkiye’deki ilk ve tek konserini Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde verecek.

ABD’li yıldız, kariyeri boyunca La Scala’dan Metropolitan Operası’na, Bolşoy Tiyatrosu’ndan Broadway sahnelerine kadar dünyanın en önemli sanat merkezlerinde çok sayıda eserde yer aldı. Türkiye’ye ilk kez gelecek ve tek konserini 17 Mart Salı günü saat 20:00’da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde verecek olan Gail Gilmore, klasikten blues’a, Bernstein’ın müzikallerinden, Brooklyn’li ünlü besteci ve piyanist Gershwin’in parçalarına ve gospel’a kadar çok geniş bir repertuara sahip.

SGM’deki konserinde ilk olarak Giuseppe Verdi’nin “Ave Maria”sını seslendirecek olan Gilmore, daha sonra da aralarında ünlü müzikal Oz Büyücüsü’nün ülkemizde de gayet iyi bilinen “Over The Rainbow”u, Gershwin’den “Summertime”, “The Man I Love”, “Embraceable You” ve “I Got Rhyth`m” adlı parçaları seslendirecek. Sanatçı konserin ikinci yarısında ise ABD’de zencilerin kiliselerinde seslendirdikleri müzik olan gospel’lara yer verecek. Konserde Gail Gilmore’a piyanist Jan Lenselink eşlik edecek.

Gail Gilmore
Washington`da (DC) doğdu. New Orleans`da büyüdü. Müzik kariyerine Almanya`da başladı. İlk büyük çıkışını "Percifal"deki Kundry rolüyle yaptı. Bu rolde, La Scala`da, Carnegie Hall`da, Metropolitan Operası`nda, Bolşoy Tiyatrosu`nda sahneye çıktı. Meslek hayatı boyunca Carmen`den, Aida`daki Amneris`e, Il Trovatore`deki Azucena`ya kadar pek çok önemli rolü başarıyla oynadı. Aralarında Lady Macbeth(Macbeth), Eboli (Don Carlo), Leonore (Fidelio), Flora Tosca (Tosca), Abigaille (Nabucco), Ortrud (Lohengrin), "Lady" (Erwartung), Judith`in (Herzog Blaubart) de bulunduğu pek çok rolden oluşan bir opera repertuarına sahip. Konser repertuarında, Mahler`in 3. Senfonisi, Leonard Bernstein`ın "Kadish"i- 3. Senfonisi, Berlioz`un "Kleopatra`nın Ölümü", Richard Strauss`un “Son Dört Şarkı”sı ve daha pek çok eser bulunmaktadır. Gilmore ayrıca, dünyaca ünlü başka opera sanatçıları ile birlikte Batı Yakası`nın Hikayesi, My Fair Lady, Cats gibi ünlü Broadway müzikallerini de seslendirmiştir. Gilmore`un çoğu opera eserlerinden oluşan 9 albümünün arasında, "When I Get Home" başlıklı bir "gospel" albümü de yer almaktadır.

Program :
Giuseppe Verdi - Ave Maria
Friedrich Gulda - PARIDISE ISLAND
M.Hamlisch - CHORUS LINE What I Did for Love
H.Arlen - WIZARD OF OZ Over the Rainbow
J.Kosma Autumn Leaves
K.Melua Piece by Piece
George Gershwin - Summertime, The Man I Love, Embraceable You, I Got Ryth`m
ARA
Jan Lenselink - Instumental Solo All Jazz
Gospels & Spirituals - Amazing Grace, Soon I will be Done... Hush, Just a Closer Walk with Thee, Wake up in Glory,
Swing Low, Sweet Chariot, Kumbaya, My Lord, I`ll Fly Away



istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu