Gazi Mahallesi Mesire Yeri

Adres: Alibeyköy Barajı Eyüp İstanbul

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trHaziran 1, 2012

İstanbul'un hemen yanı başında gözden kaçan güzelliklerinden biridir. Alibeyköy Barajı olarak da bilinen mesire yeri, Alibeyköy Barajı olarak bilinen mesire yeri 1972 yılında Gazi Mahallesi, Alibeyköy ve Yeşilpınar gibi yerleşimlere sınır olarak 785 dönüm üzerine kurulmuştur. Oturma mekanları bulunmamasına rağmen yürüyüş ve piknik için uygun şartlara sahiptir.

Baraj gölünün kıvrımları göze çok hoş gelirken, martıların su üzerindeki danslarını izlemek hayli keyiflidir. Gün batımında, Levent-Maslak hattındaki gökdelenlerden suya ulaşan yansımalar renk zenginliğini artırmaktadır. 1972 yılında hizmete açılan baraj gölünde balık avcılığına ve suya girilmesine izin verilmiyor.

Ulaşım: Şehir içinde kalması sebebiyle ulaşımı son derece kolaydır. Gaziosmanpaşa'dan devamla Gazi Mahallesi içinden gidebileceğiniz gibi Kağıthane-Alibeyköy üzerinden de ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu